Elazığ Tarihi Günlerinden Birini Yaşadı

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan'ın Ağustos ayında Elazığ'a davet ettiği TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu beraberindeki heyet ile 23 Eylül 2022 tarihinde Elazığ'a geldi.

İki gün süren Elazığ programı doğrultusunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Elazığ Ticaret Borsası tarafından düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar” programına katılan Başkan Hisarcıklıoğlu, açılışlar, temel atmalar, lansman toplantısı, sergiler, ödül töreni ve protokol ziyaretleri gibi bir çok etkinliğe katılım sağladı…

PROGRAMA YOĞUN KATILIM…

“Elazığ Ekonomisine Değer Katanlar” Programı il dışından ve Elazığ’dan yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Programa, Elazığ Valisi Dr.Ömer Toraman, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, Milletvekilleri Metin Bulut, Zülfü Demirbağ ve Gürsel Erol, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, KGF Başkanı Erdoğan Özegen, Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Tunceli TSO Başkanı Zeynel Açıkgöz, Bingöl TSO Başkanı Mahmut Ayas, Muş TSO Başkanı Erdal Koç ve Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile iş insanları, kurum, kuruluş ve STK temsilcileri, çok sayıda davetli ve medya mensupları katıldı.

ELERJİ A.Ş. AÇILIŞI YAPILDI…

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde 57 iş insanının bir araya gelmesi ile kurulan Elerji A.Ş. tarafından Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB içerisinde Elazığ’a kazandırılan Biyogaz Enerji üretim tesisi TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, İl Protokolü, Elerji A.Ş. ortakları ve davetlilerin katılımı ile açıldı.

Törende bir konuşma yapan Elazığ TSO Meclis Başkanı ve Elerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar, Elazığ’da yıllardan beri özlemi duyulan çok ortaklı yapılara rol model olacak bir tesisi Elazığ’a kazandırmanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yaşar törende yaptığı konuşmada, “TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu bir çok ilde yaptığı konuşmada ‘İllerinizde ortaklık kültürünü oluşturun ve çok ortaklı yatırımları teşvik edin der.’ Bizlerde Elazığ TSO yönetimi olarak göreve geldiğimiz 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren ilimizde bu yapıyı oluşturmak için birçok çalışma başlattık.

Ve bugün bu çalışmaların bir neticesi olan Biyogaz tesisimizin açılışını yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bize bu duyguyu yaşatan Yüce Allah’a hamd ediyoruz. Elerji A.Ş. olarak ilimizde 57 iş insanının bir araya gelmesiyle oluşan bu yatırım 6 MW lisanslı biyogaz üretim tesisi ve 30.000 tonluk kapasiteli organemineral gübre fabrikası olarak planlanmıştır. Bugün yatırımın ilk etabı olan 3 MW’lık biyogaz üretim tesisinin açılışıı yapıyor olacağız. Yatırımımızın tamamı %100 öz sermayeyle tamamlanmış olup, Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içerisinde faaliyet gösterecektir. Dolayısıyla Besi OSB’miz faaliyete geçtiğinde sıfır atıklı ve çevreci bir OSB olarak hizmete başlayacaktır.

Biyogaz tesisimiz yıllık 360.000 Ton Karbon salınımını engellemiş olacak ve Prosesten çıkan compos gübremizi modern tesislerde organemineral gübreye çevirerek ülkemiz tarımının hizmetine sunacağız.

Çok ortaklı bu yatırımın ilimiz ekonomisine ve istihdamına sağlayacağı katkının yanı sıra ülkemizin enerji ihtiyacına da yapacağı katkı bizim için övünç kaynağı olmuştur.  Bu yatırımı yaparken çok ortaklı yapıyla küçük sermayelerin bir araya gelerek katma değerli büyük bir yatırıma dönüşmesi ve ilimizde istihdam sağlaması bizler için büyük bir motivasyon kaynağıydı. Ama bunların dışında daha önemli bir motivasyon kaynağımız daha vardı; Şirket ortaklarımızla aldığımız kararla tesisin kazancının yüzde 2,5’unu her yıl şehrimizde ihtiyaç sahiplerine dağıtma kararı alarak bu şehirden elde edilen katma değerin bu şehrin insanlarına fayda sağlaması en büyük motivasyon kaynağımız oldu.

İnşallah Elazığ TSO öncülüğünde bu şehirdeki tüm yatırımları bu prensiple yapıp paylaşmanın mutluluğunu tüm şehrimize yaşatmak en büyük gayemizdir. Tesisimizi hizmet açma noktasında zamanla yarıştığımız bir dönemde desteklerini esirgemeyen tüm yöneticilerimize ve siyasetçilerimize, ortaklarımıza ve iş dünyamıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından il protokol üyeleri ve konukların katılımı ile Elerji A.Ş. tesisi açılışı gerçekleştirildi.

ELAZIĞ ATAOĞUZ YEMEKLERİ SERGİSİ…

Program kapsamında Elazığ TSO tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna tescili yaptırılan Elazığ Ataoğuz Yemekleriyle ilgili Akgün Otelde açılan stant TOBB Başkanı Hisarcıklıoğul ve tüm davetliler tarafından ziyaret edildi. Yemekleri sunumunu gerçekleştiren Elazığ Gastronomi Derneği Başkanı Harun Seyran ile Elazığ Mutfak 23 Yemek Kitabının Yazarı Mehtap Öze Seyran tarafından Elazığ’ın geleneksel yemekleri hakkında bilgiler verildi. Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’da Elazığ TSO öncülüğünde, Fırat Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Elazığ Gastronomi Derneği ve diğer paydaşlarla işbirliği halinde Elazığ Ataoğuz Yemekleri çatısı altında bulunan geleneksel yemeklerin bir çoğunun Coğrafi Tescil Sürecinin başlatıldığını söyledi. Başkan Arslan, Ankara Ticaret Odası tarafından yapılan araştırmada Ülkemizin en zengin ikinci mutfağına sahip olan Elazığ’ın bu değerinin turizm potansiyeli olarak ekonominin önemli bir parçası haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Sergilenen her bir yemeği tadan ve bilgi alan 25. Dönem TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğulu Elazığ’ın bu zengin yönünün bilindiğini ama turizm potansiyeline dönüştürülme sürecinin çok değerli olduğunun altını çizdiler.

ELAZIĞ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER SERGİSİ…

Elazığ Ekonomisine Değer Katanlar programı çerçevesinde Elazığ Akgün Otelde Elazığ TSO tarafında açılan Coğrafi İşaretli Ürünler Sergisi  İl Protokol Üyeleri, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, 25. Dönem TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve davetlilerin yoğun ilgisini gördü.

Sergilenen ürünler arasında yer alan; Elazığ Menceki Buğdayı, Elazığ Boğazkere Üzümü, Elazığ Tatlı Peynirli Ekmeği, Elazığ Vişnesi, Ağın Leblebisi, Elazığ Çedene Kahvesi, Keban Biberi, Elazığ Tahannebi Üzümü, Elazığ Vişne Dondurması, Elazığ Vişne Mermeri, Elazığ Öküzgözü Üzümü, Elazığ Orciği, Elazigburada.Com.tr ve Elazığ Ataoğuz Yemekleri Marka Tescili, Elazığ Taş Ekmeği, Elazığ Boranı Yemeği, Elazığ Menceki Bulguru, Ağın Beyazı Üzümü, Ağın Kış Kırmızısı Üzümü, Elazığ Geven Balı, Dolanger, Harput Köfte, Sırın, İçli Köfte, Güveç, Kara Kavurma, Kuru Tava, Ufalama, Top Ekmeği, Tandır Ekmeği, Bulamaç, Koruk Şerbeti hakkında protokol üyelerine bilgiler veren Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ TSO bünyesinde kurulmuş olan Coğrafi Tescil Çalışma Komisyonu’nun bir çok ürünün tescilini yapmakla birlikte çok önemli bir süreci de başlatarak yürüttüğünü ifade etti.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’da Başkan Arslanı kutlayarak, şehrin değerlerine sahip çıkılması hususunda ortaya konulan iradenin her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade etti.

ELAZIĞ TSO E-TİCARET STANDINA ZİYARET…

Elazığ TSO tarafından kuruluşu gerçekleştirilen ve il ekonomisine önemli katkılar sunması hedeflenen www.elazigburada.com.tr e-Ticaret Platformunun tanıtım standını ziyaret eden İl Protokol üyeleri ve il dışından teşrif eden davetliler elazigburada.com.tr hakkında detaylı bilgiler aldılar. Elazığ TSO e-Ticaret Şirketinin hedefinin Elazığ’da başta butik üretim yapan bireysel üreticiden, sanayi tesislerine kadar şehrin tüm değerlerinin etkin bir şekilde satış ve pazarlanmasının hedeflendiğini ifade eden Elazığ TSO e-Ticaret Platform Sorumlusu Ece Güler Sayıner platformun hizmetleri ve çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Ziyaret sonrasında il protokolü ile birlikte TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve davetliler hep bir ağızdan, “Elazığ burada, siz neredesiniz?” sloganıyla platforma sosyal medya mecralarından destek oldular.

ELAZIĞ BÖLGESEL DIŞ TİCARET HIZLANDIRMA MERKEZİ PROTOKOLÜ…

Elazığ Ekonomisine Değer Katanlar programı doğrultusunda Elazığ TSO tarafından hazırlanan “Elazığ Bölgesel Dış Ticaret Hızlandırma Merkezi” iş birliği protokol töreni gerçekleştirildi.

25. Dönem TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’in şahitliğinde Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan ARSLAN, Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata SADIKOĞLU, Tunceli TSO Başkanı Zeynel AÇIKGÖZ ve Bingöl TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Faysal Açıkbaş’ın katılımı ile “Elazığ Bölgesel Dış Ticaret Hızlandırma Merkezi” İşbirliği Protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde Elazığ TSO bünyesinde kurulan Merkez marifetiyle Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerindeki işletmelerin dış ticaret süreçlerinin hızlandırılması hususunda nitelikli eleman eğitimleri, Pazar bulma, B2B organizasyonları, İhracat elçileri programları, e-Ticaret bilgilendirme toplantıları, Ticari Ateşeler Bilgilendirme Toplantıları ve bölgesel dış ticaretin geliştirilmesi etkinliklerinin planlanması ve uygulanması hedefleniyor.

ELAZIĞ TSO YENİ HİZMET BİRİMLERİNİN AÇILIŞI…

Elazığ Ekonomisine Değer Katanlar programı çerçevesinde yine Elazığ TSO tarafından il ekonomi ve sanayisinin gelişimi için çok önemli olan yeni birimlerin açılış töreni de gerçekleştirildi.

Oda bünyesinde kurulmuş olan;

Elazığ TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi                    

Elazığ TSO elazıgburada.com.tr E-Ticaret Ofisi                 

Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgilendirme Merkezi                   

DAİB Elazığ Şubesi             

Elazığ TSO Akademi

TOBB İhracat Destek Ofisi

Elazığ TSO Ar-Ge Merkezi

Elazığ TSO Eğitim ve Bilgisayar Laboratuvarı

Elazığ TSO Coğrafi Tescili Ürünler Hazırlama Merkezi

Elazığ TSO Üye Çalışma Ofisi’nin açılışı programa katılan İl Protokolü ve TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek ve davetlilerin kurdele kesimi ile yapıldı.

5 AYRI KATEGORİDE ÖDÜLLER VERİLDİ…

Elazığ Ekonomisine Değer Katanlar Programı, Elazığ TSO tarafından ilgili kurumlar nezdinde açıklanan resmi veriler ışığında hazırlanan 5 ayrı kategoride belirlenen şirket ve şahıslara ödülleri verildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, İl Protokol Üyeleri ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan tarafından ödüller verildi.

Ödül kategorileri ve ödül alanlar:

En Fazla İhracat Yapanlar:

YILKROM MADEN A.Ş.

AKYILDIZ AĞAÇ ÜRÜNLERİ. LTD. ŞTİ.

MERT DÖKÜM A.Ş.

ALACAKAYA DIŞ TİCARET A.Ş.

İNNOVA MERMER LTD. ŞTİ.

En Fazla İstihdam Sağlayanlar:

ETİ KROM A.Ş.

SAKA TEKSTİL A.Ş

MAJOREL TELEKOMÜNİKASYON A.Ş.

MODERN LİDYA SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

KÜÜM GIDA A.Ş.

En Fazla Kurumlar ve Gelir Vergisi Ödeyenler:

FİNAL YAYINCILIK LTD. ŞTİ.

AKDAĞ GRANİT MERMER A.Ş.

ELDAŞ A.Ş.

TETİŞ YAPI A.Ş.

KÜÜM GIDA.A.Ş.

SAYIN İBRAHİM TAŞEL’İ

SAYIN VEYSEL ESEN’İ

SAYIN TURGUT AY’I

SAYIN HALİL KOÇ’U                  

Değer Katanlar Kategorisi:

SEZA ÇİMENTO

MEGA YALITIM A.Ş.

HARPUT DİBEK

SAKA TEKSTİL A.Ş.

ROOF STACKS YAZILIM A.Ş.

LEDMER ELEKTRONİK. LTD. ŞTİ.

ELERJİ A.Ş.

YUMAKGİL SANAYİ A.Ş.

ELYSİUM GAYRİMENKUL A.Ş.

AKDAĞ YALITIM A.Ş.

ÇIRA RADYO TELEVİZYON A.Ş. (KANAL FIRAT TV)

DORUK RADYO -TV A.Ş. (KANAL 23 TV)

ATA TARIMCILIK TİC. LTD.ŞTİ.

MANAS YAYINCILIK LTD. ŞTİ.

BANVİT SANAYİ A.Ş.

GÜMÜŞDOĞA SU ÜRÜNLERİ A.Ş.

POLKAR ORMAN ÜRÜNLERİ A.Ş.

GÜRBÜZ MAKİNE TİC. LTD.ŞTİ.

HATKO TEKNİK DONANIMLAR A.Ş.

ÖNDER PREFABRİK LTD. ŞTİ.

KÜÜM GIDA A.Ş.

ESKİBAĞLAR OTELCİLİK LTD. ŞTİ.

GÜL MUTFAĞI

KOÇOĞLU RESTAURANT

AĞIN TARIMSAL KADIN KOOPERATİFİ

Elazığ TSO Üyeliğinde 50. Yılını Dolduran Üyeler:

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş

ELAZIĞ PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

AKBANK A.Ş.

ŞARK DEĞİRMENCİLİK A.Ş.

ELAZIĞ ESNAF VE SANATKÂRLAR KEFALET KOOPERATİFİ

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

ŞEKERBANK A.Ş.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

SÜLEYMAN DURAN

AHMET TURAN ÖZDEMİR

OSMAN ÇELİK

TURGUT AY

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI

ELAZIĞ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPI KOOPERATİFİ

ELBETON SANAYİ A.Ş.

AHMET GENÇOĞLU

REFİK AKDUMAN

EJDER ALTUNBAŞ

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI        

Elazığ Tarihi Günlerinden Birini Yaşadı
Elazığ Tarihi Günlerinden Birini Yaşadı
Elazığ Tarihi Günlerinden Birini Yaşadı
Elazığ Tarihi Günlerinden Birini Yaşadı
Elazığ Tarihi Günlerinden Birini Yaşadı
Elazığ Tarihi Günlerinden Birini Yaşadı
Elazığ Tarihi Günlerinden Birini Yaşadı
Elazığ Tarihi Günlerinden Birini Yaşadı
Elazığ Tarihi Günlerinden Birini Yaşadı
Elazığ Tarihi Günlerinden Birini Yaşadı

Bakmadan Geçme