İHH Yetim Birimi Yardımları Suriye'de Mültecilere Ulaştırdı

İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi Yetim Birimi Elazığ halkından gelen destek ve yardımları Suriyeli mültecilere ulaştırıldı.

İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi Yetim Birimi Sorumlusu Tuba Erdoğan ve beraberindeki heyet Elazığ halkından ve hayırseverlerden Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere toplanan ayni ve nakdi yardımları Azez bölgesine giderek yerinde mülteci ailelere ulaştırdılar.

Erdoğan ve beraberindekiler önce Kilis İHH lojistik merkezini ziyaret ederek burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Ardından Reyyan kampında konaklayan mültecileri ziyaret ettiler, çocuklarla zaman geçirdiler ve yardımları ulaştırdılar.

Yardımlar hakkında bir açıklamada bulunan İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi Yetim Birimi Sorumlusu Tuba Erdoğan, Reyyan kampında yaklaşık 50 bin mülteciye İHH tarafından barınma imkânı sunulduğunu belirterek, yardımların yerine ve amacına ulaştığını görmekten mutlu olduklarını söyledi.

Yardımları alan Suriyeli mülteciler ise gözyaşları içerisinde sürekli Suriyelilerin yanında olan ve yıllardır her türlü yardımı gerçekleştiren Türk halkına ve Türkiye’ye teşekkürlerini ilettiler.

Erdoğan ve beraberindekileri Kilis İHH Lojistik Merkezinde misafir eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise Elazığ’dan gelen heyeti yerinde faaliyetleri izlemesi ve destek sunmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme