İrem Derici Konserinin İptal Edilmesiyle İlgili Açıklama Yapıldı

Elazığ'da 30 Eylül tarihinde başlayacak olan 4'üncü Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivalinde sahne alacak İrem Derici konserinin iptal edilmesi üzerine Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan'dan açıklama geldi.

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan, “Elazığ Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivalinin 4’üncüsünü düzenliyoruz. Buradaki amacımız, Elazığımızı ve mutfağımızı dışarıya tanıtmak ve dışarıdan insanların ilgisini ilimize ve kültürümüze yönlendirip Elazığ ekonomisine ve turizmine katkı sağlamaktır. Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası olarak ilin gastronomi temsilcileriyiz. Bundan dolayı da Elazığ mutfağını tanıtmak bizlerin görevlerinden bir tanesidir. Türkiye gündeminde olan sanatçıları Elazığ’a çekmeye çalışıyoruz. Bizim oradaki amacımız 'şu sanatçı çok iyi söylüyor veya bu sanatçı çok iyi söylüyor, bunu getirelim' diye düşünmüyoruz. Biz orada ilimizi kim daha çok Türkiye gündemine taşırsa onun gelmesini istiyoruz" dedi.

"İNŞALLAH MEMLEKETİN SORUNLARINA ÇÖZÜM KISMINDA DA AKTİF OLURLAR"

 "Geçen sene bu sanatçı 31 Aralık 2021 tarihinde ilimizde bir açılışa katılmıştı. O gün bu sanatçıya kimse bir tepki göstermemişti en ufak bir olumsuzluk yazılmamış aksine destek olunmuştu" diye devam eden Tarhan, "Bizler de bir sıkıntı olacağını düşünmedik. Ancak gördük ki bir kesim insanlar bunu sosyal medyada gündem yaptılar. Bazı siyasi partilerimiz açıklama yaptılar 'doğru bulmuyoruz' diye. Biz de şehrimizin değerlerini göz önünde bulundurduk çünkü Elazığ her şeyden üstündür diye düşünerek bu sanatçının iptaline karar verdik. Şehrimizde yaşanan birçok sıkıntıda aynı sağduyuyu beklerdim. İnşallah bundan sonraki süreçte de Elazığımıza dair sorun ve sıkıntılarda da inşallah, bu tepkiyi gösteren arkadaşlarımız orada da bu duyarlığı gösterir ve memleketin sorunlarına çözüm kısmında da aktif olurlar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, İrem Derici konserinin iptal edilmesi üzerine Rafet El Roman'ın Elazığlı vatandaşlarla şarkılarını seslendireceği öğrenildi.

Bakmadan Geçme