A'Dan Z'ye Yenilenen Mega Yalıtım Çözümlerinin 2024 Hedefi İSO 500

İlk olarak 2009 yılında Mega Yalıtım A.Ş. adıyla Elazığ'da üretime başlayan, 2010 yılında ise MegaBoard markasıyla yatırımlarına devam eden firma yaptığı yeni yatırımlarla, dünya markası olma vizyonuyla büyüyor.

2022 yılında kurumsallaşma sürecini başlatan aile üyeleri, yönetimi profesyonelleştirme kararı aldı. Bu yenilik, markanın ismine de yansıdı; MegaBoard ismi ‘’Mega Insulation Solutions’’ (Mega Yalıtım Çözümleri) olarak değiştirildi.

Yalıtımın her alanında yapı sektörüne yönelik üretim yapan MegaBoard, başta ismi olmak üzere her anlamda yenileniyor. Marka ismini, "Mega Insulation Solutions" (Mega Yalıtım Çözümleri) olarak değiştiren firma, sadece ismini ve logosunu değil, yönetim modelini de değiştirdi.

İkinci kuşağın iş başında olduğu aile şirketini bugüne kadar Genel Müdür pozisyonu ile Ahmet Yaşar yönetiyordu. Kurumsallaşma kararı alan aile, yönetimi profesyonelleştirme yönünde çalışmalarını tamamladı. Yönetim kadrosunu, Genel Müdürlük’ten, Satış ve Pazarlama Direktörlüğü’ne, Mali İşlerden İK’ya, Üretimden AR-GE’ye kadar sektör profesyonellerine bırakan İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar’ın Mega Yalıtım Çözümleri için hedefleri de büyük.

YALITIMA İHTİYAÇ OLAN HER YERDE

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde üç üretim tesisi bulunan MEGA Yalıtım Çözümleri, taşyünü, XPS ve EPS üretimini bu fabrikalarda gerçekleştiriyor. 42 bin m2 kapalı ve 116 bin m2 açık olmak üzere toplamda 158 bin m2 alanda üretimin yapan firmanın yılda 40 bin ton taşyünü, 200 bin m3 XPS ve 350 bin m3 EPS üretim kapasitesi bulunuyor.

Ana ürün gamına ek olarak ürün ailesinde donatılı ses ve ısı yalıtım malzemeleri de bulunan Mega Insulation, mottosunda da ifade ettiği gibi “Yalıtım Çözümleri” alanında binaların temelden başlayarak iç cephe, çatı, dış cephe alanlarında her türlü ısı ve ses yalıtımı ihtiyaçlarına gerekli çözümleri sunuyor.

Üretiminin %70’i ısı yalıtımı, %30’u diğer yalıtım ürünleri olan firmanın kategorik olarak ürün gamı altı ana başlıktan oluşuyor. Bunlar StoneWool- Taşyünü Yalıtım Sistemleri, XPS Yalıtım Sistemleri, EPS Yalıtım Sistemleri, MegaBlock Yalıtımlı Yapı Elemanları, MegaTech Yapı Kimyasalları ve MegaTone Boya Sistemleri.

400 kişiye istihdam sağlayan Mega’nın 22 ülkeye ihracatı bulunuyor. İhracat pazarlarının başında Gürcistan, Irak, İtalya, İsrail, Macaristan, Bulgaristan, Arnavutluk ve Rusya olan Mega’nın hedef pazarları başta Avrupa olmak üzere, Orta Doğu ve Afrika ülkeleri. 2021 yılında üretiminin %20’sini ihraç eden Mega’nın hedefi, 2022 yılı sonunda bu oranı %25’e yükseltmek.

GÜNDEMİMİZİN İLK MADDESİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Ulusallaşma ve globalleşme anlamında önemli bir adım attıklarını belirten Mega Yalıtım Çözümleri’nin yeni Genel Müdürü Selçuk Vanlı yönetimsel değişikliği şöyle tarif etti; yeni yapılanmamız, kurumsal ama dinamik, profesyonel ama mütevazı, kariyere ve liyakate önem veren bir yapı olacak. Bugüne kadar inşa edilmiş olan yapımızla birlikte, bu oluşumu güçlendirerek hedeflerimize ulaşacağız.’’

Tüm paydaşlarıyla birlikte doğaya, çevreye, karşı sorumluluk duyduklarını belirten Vanlı, ‘’Ürünlerimizi tercih eden bayi ve kullanıcılarımızla birlikte tüketicilerimizi de önemsiyoruz. AR-GE ve ÜR-GE yatırımlarımıza ayırdığımız bütçeyi büyümemizle orantılı bir şekilde arttırarak yolumuza devam edeceğiz. ‘Mega Insulation’ olarak firmamızın geçmişten gelen ‘Mega Akademi’ projesinin devamını getirerek sürdürülebilirliğe katkı sağlayacağız. Enerji verimliliğinin yaşamsal önem kazandığı dünyamızda en önemli konumuz sürdürülebilirlik olacak. Bu konuda yürüttüğümüz projelerle gündemde olacağız’’ diyerek sözlerini tamamladı.

2024 HEDEFİ İSO 500’E GİRMEK

Yaptığı yatırımlar ve attığı cesur adımlarla 2024 yılı hedefi ISO 500 listesine girmek olan Mega Yalıtım Çözümleri hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Mega Insulation’da Genel Müdür görevine Selçuk Vanlı getirilirken, Satış ve Pazarlama Direktörü İsmail Helvacıoğlu, Mali İşler Direktörü Cenk Ketenci, İnsan Kaynakları Direktörü Çavlan Özel ve Üretim Direktörü Talat Kırçak oldu.

A'Dan Z'ye Yenilenen Mega Yalıtım Çözümlerinin 2024 Hedefi İSO 500
A'Dan Z'ye Yenilenen Mega Yalıtım Çözümlerinin 2024 Hedefi İSO 500
A'Dan Z'ye Yenilenen Mega Yalıtım Çözümlerinin 2024 Hedefi İSO 500
A'Dan Z'ye Yenilenen Mega Yalıtım Çözümlerinin 2024 Hedefi İSO 500

Bakmadan Geçme