Türkiye'de sadece Fırat Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu tarafından üretilip patenti alınan organik malzeme kaplama cihazı (Spin Coater) Avrupa'dan ABD'ye, Arabistan'dan Mısır'a kadar bir çok ülkeye ihraç edildi.
Elazığ'da Fırat Üniversitesi'nden (FÜ) 2 öğretim üyesinin yaptığı ve altın madalya kazandığı proje kapsamında yüzde 75'i çay posasından elde edilen ve pH ölçen 'halokromik jel uçlu kalem' üretildi.
Fırat Üniversitesi'nden Prof.Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu tarafından Organik LED (OLED) Karakterizasyon Cihazı üretilerek hem Türkiye'de bir ilk gerçekleşti, hem de yurt içinde ve yurt dışındaki firma ve üniversitelere satıldı. Bronz madalya alan Türk Patentli ürünün yurt dışındaki cihazlarla kıyaslandığında daha üstün özelliklere sahip olduğu vurgulandı.
Trol yuvası tespit uzmanı, akıllı ev tasarım yöneticisi, dijital terzi, dijital terapist, robo psikolog… Yakın gelecekte en çok konuşulan sektörler olarak karşımıza çıkacak.
Türkiye'nin önde gelen yazılım firmalarından ASTAV'ın artırılmış gerçeklik GoArt projesi Singapur'da dünyanın en büyük Finansal Teknolojileri Festivali'nde (FinTech) yer aldı.
Elazığ'da 2 üniversite öğrencisi, sıfır atık projesine destek vermek amacıyla yapıp adına Vatoz dedikleri 'Yapay Zeka Temelli Katı Atık Ayrıştırma' projesi ile yarı finalde birinci olarak, Teknofest'de finalde yarışmaya hak kazandı.
Ressamlar, var olan tablolarını farklı bir açıdan resmetseydi nasıl olurdu? Bu sorunun cevabını merak eden ve bir mühendislik projesi yapmaya başlayan Samet Ronaer (25) Van Gogh'un tablosunu 3 boyutlu hale getirdi.
Teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişiyor.
Elazığ'da 2 üniversite öğrencisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesine destek vermek için dışı akvaryum görünümlü yapay zekalı katı atık ayrıştırma makinesi yaptı.
Elazığ'da TUBİTAK ve KOSGEB'den destek alarak şirket kuran üniversite öğrencisi, mimari ve sağlık alanında kullanılmak üzere sanal gerçeklik yazılımı geliştirdi.
Toplam 10 haber.