ELEP'in Toplantı Konuğu İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı Oldu

Elazığ Ekonomi Platformunun Haftalık Olağan Toplantısına Elazığ İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı ve İş ve Meslek Danışmanı Muhammed Sadettin Güler konuk oldu.

Toplantıda İŞKUR'un Faaliyetleri ve 2019 yılı hedefleri hakkında Platform Üyelerine bilgiler verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Süleyman Kamaç, İŞKUR tarafından sağlanan destekler hakkında bilgi almak ve istişarelerde bulunmak amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Başkan Kamaç, Türkiye ekonomisinin temelini oluşturan KOBİ´ler yaratmış oldukları istihdam ve katma değer ile ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Ülkemizin kalkınması öncelikle bölgedeki KOBİ´lerin geliştirilmesi ve rekabetçi bir yapıya kavuşturulmasıyla mümkündür. İş-Kur Müdürlüğümüz yürütmüş olduğu araştırma, analiz, eğitim, seminer ve mali destek programları ile bölgedeki KOBİ´lerin ürün çeşitliliklerinin, yeni teknoloji kullanımlarının, istihdam sayılarının ve rekabetçiliklerinin artmasını bununla birlikte markalaşmalarını ve yeni pazarlara açılmalarını hedeflemektedir. Bu bağlamda tüm İş Kur personeline özverili çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkürlerimi sunarım dedi.

İş Kur'un 2018 gerçekleştirdiği istihdam seferberliği kapsamında proje ve programlar hakkında Platform Üyelerine bilgiler veren İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı, iş başı eğitim projelerinin, işverenler tarafından tespit edilerek alındığını aktararak, şunları kaydetti:

"Bu projeden faydalanmak isteyen esnaflara uygulanacak en önemli şart, çalıştırılacak kişinin birinci ve ikinci derece yakını olmaması. Hizmet sektöründe3 ay İmalat sektöründe 6 ay İŞKUR Tarafından desteklenmektedir.

İşe İlk Adım Projesi

100 Günlük Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilecek olan projelerden bir tanesi olan “İşe İlk Adım Projesi” kapsamında; Yüksekokul veya fakültelerden mezun olan(Mezuniyet şartı aranmaktadır.)18-29 yaş aralığındaki gençlerin İşbaşı eğitim programına alınarak mesleki deneyim ve tecrübe kazanması sağlanacaktır. Bilişim ve İmalat Sektörlerinde 6 Ay Geleceğin Meslekleri ve Muhabirlik Mesleklerinde 9 Ay Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde ise ilgili mevzuatta ve Genel Müdürlük talimatları doğrultusunda belirlenen sürelerde Diğer Sektörlerde 3 Ay Sürelerde İşbaşı Eğitim Programı düzenlenebilecektir. Program sonrasında işverenlerden bu kişileri mevcut işbaşı eğitim programlarındaki gibi Program Süresi Kadar istihdam etmesi gerekecektir.

Destekten yararlanılabilmesi için;

Zorunlu istihdam sürecinde programın bitiş tarihindeki çalışan sayısının altına düşülmemesi gerekmekte olup; bu sayının altına düşülen aylarda ödeme yapılamayacaktır.

Katılımcının işveren tarafından aynı işyerinde (aynı işverene ait işyerinde) istihdam edilme zorunluluğu bulunmaktadır. Dedi.

Mesleki Eğitim Ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP)

Balcı: Kursiyerler Hem Meslek Öğrenecek Hem de Harçlıklarını Alacaklar…

İŞKUR ve TOBB arasında iş gücü piyasasının talep ettiği niteliklerde iş gücünün yetiştirilmesi hedefiyle bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında Kursiyerlerin eğitim ücretlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağını kaydeden İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı da değerlendirmesinde “Eğitimler, 160 fiili iş gününü geçmeyecek şekilde planlanacak. Bu eğitimlere katılan kursiyerler cep harçlığı da alacaklar. İŞKUR, kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de karşılayacak. Kurslar işverenler için de çalıştıracağı elemanı tanıma imkânı sağlıyor. İşveren programa dâhil olarak, işe almayı planladığı kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemleyebilecek. Firmalar eğitime katılan kursiyerler için istihdam teşviklerinden de yararlanabilecekler.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamız Başkanı Sayın Asilhan Arslan, konuya çok büyük bir önem vererek üzerinde titizlikle duruyor. Bizlerde yine aynı şekilde bu projede ilimizin başarılı olmasını istiyoruz. El birliği ile inşallah hem iş dünyasına hem de işsiz kardeşlerimize çok güzel bir çalışmayı hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Geleceğin Mesleklerinde İEP

Kurumumuz tarafından dijital dönüşüme yönelik nitelikli işgücünün yetiştirilmesi amacıyla mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarının uygulanmasına yönelik “Dijital Ekonominin İhtiyaçlarını Karşılayacak Nitelikli İşgücünün Yetiştirilmesine Yönelik Eğitimlerin Düzenlenmesine İlişkin Genelge” 03.05.2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

İlaveten “Geleceğin Mesleklerinde” (Siber Güvenlik, Bulut Bilişim, Kodlama, Yazılım vb.) düzenlenecek işbaşı eğitim programlarında, Yönetim Kurulu kararıyla 1 Ağustos 2018 tarihi itibariyle başlamak üzere; 18-29 yaş arası gençlere 9 ay süre ile Günlük 75 TL zaruri gider ödenmesi Mümkün hale gelmiştir

Toplantı Sonrasında Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Süleyman Kamaç Elazığ İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı'ya Elazığ'da Ekonomi ve istihdama vermiş olduğu desteklerden dolayı plaket takdim etti.

Bakmadan Geçme