• Haberler
  • Gündem
  • Başkan Alan: 15 Temmuz Darbesi Silahla Değil, İman Ve Vatan Sevgisiyle Önlenmiştir'

Başkan Alan: 15 Temmuz Darbesi Silahla Değil, İman Ve Vatan Sevgisiyle Önlenmiştir'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Milyonlarca vatan evladının, 15 Temmuz darbe girişimine karşı şehit veya gazi olmak amacıyla meydanlara indiğini dile getiren Başkan Alan, 15 Temmuz kalkışmasının sadece siyasi iradeye karşı atılmış bir adım olmadığını,  milleti yok etmeye, milletin önünü kesmeye odaklanmış karanlık ellerin iç çatışmayı tetiklemek üzere kökü dışarda bir darbe girişimi olduğunu ifade etti.

Türk halkının, 15 Temmuz'da millet olma bilincini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Alan, farklılıkları, siyasi duruşları, hayat tarzları ne kadar farklı olursa olsun herkesin ortak paydasının Türkiye olduğunun o gece ortaya konulduğunu ve bunun tüm dünyaya ispat edildiğini vurguladı. 

Milletimizin 15 Temmuz gecesi yerli ve milli duruş dersi verdiğine dikkat çeken Başkan Alan; "Milletimiz, o gece darbenin sadece silahlarla değil, imanla ve bilinçle önlenebileceğini de ortaya koydu. 15 Temmuz destanı, aziz milletimizin vatanına ve bayrağına bağlılığının, demokrasiye inancının ve millet iradesi üzerinde hiçbir güç tanımadığının eşsiz bir örneğidir. İstiklali ve istikbali için ölümü her zaman kucak açarak karşılayan büyük milletimizin 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında yazdığı destan asırlar boyu unutulmayacaktır." Dedi.

Bakmadan Geçme