Başkan Dumandağ Ankara'da Bir Dizi Ziyaretlerde Bulundu

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandan Ankara'da önemli bir dizi temaslarda bulundu.

Başkan Dumandağ, Elazığ Ticaret Borsası tarafından yürütülmekte olan ve  20.881.864,50 TL (%50) kısmı hibe olmak üzere toplam bütçesi 41.763.729 TL olan Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi’nin ek bütçe çalışmaları hakkında istişarelerde bulunmak üzere Kalkınma Ajanları Genel Müdürü Ahmet Şimşek'i Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve Elazığ Ticaret Borsası Genel Sekreteri Murat Çiçek ile birlikte makamında ziyaret etti.

Projede gelinen nokta ve bütçe çalışmalarını değerlendiren Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek projenin gerek Elazığ gerekse Bölge hayvancılığı açısından önemli olduğunu ve Bakanlık olarak tam destek verdiklerini belirterek, bütçe planlamalarını bu doğrultuda yaptıklarını ve projenin temelinin de inşallah Mart ayı öncesinde atılabileceğini bildirdi. Projede ayrıca yaklaşık 20 Milyon TL bütçeli DAP Projesi Desteğinin de sözünü veren Şimşek, projenin Elazığ'a ve Bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı M.Ali Dumandağ; "Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi’ni hayata geçirdiğimiz ilk günden bu yana özellikle Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları projeye ortak olarak maddi ve manevi desteğini sunmuş ve projede bu noktaya gelmemizde büyük çaba sarf etmiştir. Ben kendilerine bu hususta çok teşekkür ediyorum. 2022 yılında başladığımız projemize büyük katkılar sunan önceki dönem milletvekilimiz Metin Bulut başta olmak üzere, geçtiğimiz aylarda Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Oruç Baba İnan ile yapılan görüşmede bizi yalnız bırakmayan Milletvekillerimiz Sayın Erol Keleş ve Sayın Ejder Açıkkapı'ya, hafriyat işinde desteğini esirgemeyen İlimiz Valisi Sayın Dr.Ömer Toraman ve Genel Sekreter Ali Şiş'in şahsında İl Özel İdaremize şükranlarımı sunuyorum. Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Sayın Abdulvahap Yoğunlu ve Ajans personeli proje konusunda büyük emek vermiş. Borsamız personeli ile birlikte yapılan çalışmalar sonucunda gelinen noktada inşallah Şubat ayı içerisinde projenin ihalesini yapmayı planlıyoruz. Toplamda 100 Milyon TL civarında yatırımı Elazığ'a kazandırmanın mutluluğunu yaşarken emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Projemizin İlimize ve Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Ziyaretlerinin devamında Başkan Mehmet Ali Dumandağ ve Genel Sekreter Murat Çiçek Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş’ı makamında ziyaret ettiler.

Elazığ’da yapılacak işlerle ilgili fikir alışverişinde bulunan Başkan Dumandağ, Prof. Dr. Ali Erbaş’tan arsa tahsisi yapılan Elazığ Müftlük Binasının yapımı hususunda destek talep etti. Başkan Dumandağ Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı Elâzığ’a davet ederek, misafirperverliğinden ötürü teşekkürlerini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise yaptığı açıklamada ise: Elazığ Ticaret Borsası Başkanımız Mehmet Ali Dumandağ gibi hayırsever iş insanlarımızın olması bizleri mutlu ediyor. Başkan Dumandağ'ın şahsında, Dumandağ ailesine teşekkürlerimi iletiyorum. Bugün 24 Ocak Elazığ depreminin dördüncü yılı. Ziyaretiniz vesilesi ile şu mesajımı Elazığlı hemşehrilerimize iletmenizi istiyorum diyerek: "Gerçekleşen depremler nedeni ile Elazığ'ı üç defa ziyaret ettik. Bu esnada gerek Diyanet personelimizin gerekse diğer Kamu personeli ve iş adamlarınızın canla başla depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardım ettiklerine şahit olduk. Depremler nedeniyle hizmette bulunan herkese şükran borçluyuz. Depremlerde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevdiklerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın." dedi.

Prof. Dr. Ali Erbaş; Başkan Mehmet Ali Dumandağ’ın talepleri doğrultusunda Elazığ’a yapılacak olan Müftülük Binası ile İlgili gerekli desteğin verileceğini ve  çalışmalara başlanacağını belirtti.

Başkan Dumandağ Ankara'da Bir Dizi Ziyaretlerde Bulundu
Başkan Dumandağ Ankara'da Bir Dizi Ziyaretlerde Bulundu
Başkan Dumandağ Ankara'da Bir Dizi Ziyaretlerde Bulundu

Bakmadan Geçme