Başkan Havabulut, Elektronik Eşyalarda Kredi Kartına Taksit Geri Gelsin

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, cep telefonu tablet bilgisayar vb. ürünlerde kredi kartına taksitli satış yasağının kaldırılmasını istedi.

2014 yılında gelen düzenlemeyle elektronik eşya satışı yapan esnafın mağdur olduğunu ifade eden başkan Havabulut,  bir çok esnafın bu yasak yüzünden iş yerini kapatmak zorunda söyledi.

"ESNAFLARIMIZIN İŞ KAYIPLARI %70 DÜŞTÜ"

Göreve geldikleri günden itibaren esnafların sıkıntılarını çözmek için gereken adımları attıklarını dile getiren Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut," 2014 yılında kredi kartına gelen taksit sınırlaması ile beraber cep telefonu tablet bilgisayar vb. ürünlerde kredi kartına taksitli satış yasağı gelmişti. O günden sonra esnaflarımızın iş kayıpları %70 düşmüş çoğu esnafımız bu konudan dolayı iş yeri kapatmış ya da ayakta durmak için mücadele etmiştir. Göreve geldiğimizden bugüne kadar esnaflarımız sıkıntıları çözmek için gereken adımları atıyoruz. Kredi kartına tekrar elektronik alış verişlerde geri gelmesi için tüm yazışmaları gerekli yerlere bildirdik ve bunun ile kalmayarak bu konuyu tüm illerde olan oda başkanlarımız ile birlikte harekete geçtik inşallah devletimiz bu konuyu çözerek esnaflarımızın iş potansiyeli tekrar artması için gerekeni yapacaktır." dedi.

Bakmadan Geçme