Başkan Özekinciden Maden İşçilerine Destek

Haksen Konfederasyonuna bağlı Sağlık Haksen Genel Başkanı Murat Özekinci maden ocağı önünde eylem yapan işçilere destek açıklamasında bulundu.

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde, işçilerin ücretlerin iyileştirilmesiyle talebiyle yaklaşık  15 gündür eylem düzenlediği Eti Krom bünyesinde faaliyet gösteren Kef Maden İşletmesi, geçici süreliğine kapatıldı, işçiler ücretsiz izne çıkartıldı.Bunun üzerine sendika üyesi yaklaşık 300 işçi, işletme önünde oturma eylemi yapmaya başladı.

Sağlık Haksen Genel Başkanı Murat Özekinci maden ocağı önünde eylem yapan işçiler için yaptığı destek açıklamasında" Tarafların katıldığı ve basına da yansıyan toplantıda Yıldırım Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Rıza Yıldırım alın teri ile çalışan işçi kardeşlerimize yönelik sarf ettiği tehditvari sözler kabul edilemez. Evlerine ekmek götürmek için her gün canlarını hiçe sayarak yerin altında mücadele eden iscilerimizin başlattığı oturma eylemini doğru bir karar olarak buluyoruz. Şirketin derhal bu tehditvari tavirlarindan vazgeçip işçi kardeşimizin sesine kulak verip taleplerini kabul etmesini bekliyoruz.Haksen Konfederasyonuna bağlı Sağlık Haksen olarak emeği ve alın teri kutsal olan işçi kardeşlerimizin, gerek ferrokrom fabrikasinda ve gereksetüm maden ocaklarindaki işçilerin her daim yanındayız"dedi.

Bakmadan Geçme