Başkan Yanılmaz Elazığlı Ulusal Sanatçılarla Bir Araya Geldi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, şehrimizin yetiştirdiği ve ülke çapında tanınan sanatçılarla İstanbul Kültür-Sanat Buluşmaları kapsamında bir araya geldi.

İlimizin kalkınması ve tanıtılması noktasında kültürden edebiyata, sinema, müzik ve eğitimden diğer sosyal alanlara kadar her konuda başarılı çalışmalar gerçekleştirmiş ünlü isimler ile İstanbul’da buluşan Başkan Yanılmaz, Elazığ’ın doğru tanıtılması noktasında her kesimin üzerine düşen görevi layıkıyla yapması gerektiğini kaydetti.

Programa Elazığ Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Faik İçmeli, sanatçılardan Zülfü Demirtaş, Adile Kurt Karatepe, Celal Özer, Fidan Kurt, Salih Turhan, Erhan Ufak, Cahit Kayaoğlu gibi birçok isim katıldı.

Programda ilk olarak söz alan ve il dışında olmalarına rağmen Başkan Yanılmaz’ın sürekli kendileriyle bir araya geldiğini ve Elazığ’ı yakından ilgilendiren konularda istişare ettiklerini belirten ELFED Genel Başkanı Faik İçmeli, Başkan Yanılmaz’a ve buluşmaya iştirak eden konuklara teşekkür etti.

Elazığ’ın her geçen yıl daha prestijli bir konuma geldiğini ve ileri seviyelere taşınmasında özellikle Başkan Yanılmaz’ın emeklerinin büyük olduğunu belirten ünlü isimler ise, memleketlerini, bulunacakları her platformda tanıtacaklarını kaydettiler.

BAŞKAN YANILMAZ: “ELAZIĞ OKUNMASI GEREKEN MÜKEMMEL BİR ROMAN”

Buluşmada yaptığı konuşmada Elazığ’ın kültür, sanat ve tarihi ile öne çıkan bir şehir olduğunu ve Elazığlı sanatçılarından bu şehre farklı bir değer kattığını kaydeden Başkan Yanılmaz, Elazığ’ın okunması gereken bir roman olduğunu her sayfasında okunacak, görülecek muhteşem güzellikler barındırdığını belirtti.

“BİZ TÜRKÜLERLE KONUŞUR MANİLERLE DERTLEŞİRİZ”

Başka illerde bulunan Elazığlıların varlığıyla şehre güç kattığını ifade eden Başkan Yanılmaz, açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü:

“Şehri şehir yapan kültürüdür, değerleridir. Bizlerde türkülerle konuşur manilerle dertleşiriz. Bu kadar kültürün, sanatın içindeyiz. Böyle bir kentin kültürden, sanattan, musikiden, şiirden, makaleden uzak kalması mümkün değil. Elazığ’ın kültür sanat insanları, yazarları şairleri, sadece Elazığ’da şöhret olmuş insanlar değil. Türkiye’de şöhret olmuş, dünyada şöhret olmuş,  bu da bize mutluluk veriyor. Bir şehri şehir yapan unsur, yolları kaldırımları değil, o şehrin kültürüdür, sanatıdır, yazarlarıdır, şairleridir. Bu alanda bir şehir ne kadar gelişmişse o kadar kadim bir şehridir ve geleceğe emin adımlarla yürüyen bir şehirdir. Elazığ da böyle bir şehirdir.”

“SİZ YAZIN BİZ YAYINLAYALIM”

Elazığlı sanatseverlere belediyenin bütün imkânlarını sunduklarını ve gerekli desteği sağlayacaklarını ifade eden Başkan Yanılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Biz belediyenin tüm imkânlarını Elazığ’ın kültür insanlarına açıyoruz. Siz düşünün biz hayata geçirelim. Siz yazın biz basalım, yayınlayalım, dağıtalım siz söyleyin biz CD haline getirelim ve yayalım. Kültürümüzü yaygınlaştıralım. Göreve geldiğimiz günden bugüne bin 200 kültür etkinliği yapmışız. Kültür sanat etkinliğinin duyurulmasını, Elazığ isminin duyurulmasını, piarının yapılmasını çok önemsiyorum. Her birimiz de bunu bulunduğumuz alanda öne çıkarırsak çok daha iyi bir yerde olacağımıza inanıyorum. Elazığ Belediyesi bünyesinde bulunan Kürsübaşı ve Halk Oyunları ekibini diğer illere de göndererek Elazığ kültürünün tanıtımına katkıda bulunuyoruz. Elazığ Kürüsbaşı’na ve halk oyunlarına talepte çok yoğun”.

“PARKLARA ÖNEMLİ İSİMLERİN ADLARINI VERİYORUZ”

Sanata ve sanatçıya her zaman değer verdiklerini kaydeden Başkan Yanılmaz, Elazığ’ın önemli yerlerine inşa ettikleri park ve sosyal alanlara şehre farklı alanlarda değer katan ve dünya çapında başarılara imza atmış sanatçı, akademisyen, doktor ve müzisyenlerin adlarını verdiklerini belirtti.

Sanatçıların isimlerinin yaşatılması için illa ölmelerini beklememenin gerektiğini vurgulayan Yanılmaz, park ve sosyal alanlarda değerli isimlerin adlarını yaşatarak yeni neslinde şehrin başarılı isimleriyle tanışmasına katkı sunduklarını söyledi.

Bakmadan Geçme