Bir Babanın Dramı, Çok Üzüleceksiniz Çok

Bingöl'de babası ve 4 kardeşi de görme engelli olan 3 çocuk babası Mehmet Emin Turgut, aynı durumda doğan 2 çocuğunu tedavi ettirerek görmesini sağladı.

7 yaşındaki Zeynep geçirdiği 8 operasyonla, 3 yaşındaki Muaz da geçirdiği 3 ameliyatla 5 numara gözlük takarak da olsa görmeye başladı. 

Solhan ilçesinde yaşayan ve tedavisine geç kaldığı için doğumsal katarakt nedeniyle görme yeteneğini kaybeden evli ve 3 çocuk babası 37 yaşındaki Mehmet Emin Turgut’un iki çocuğun da da katarakt tespit edildi.Çocukların doğumundan bu yana tedavileri için mücadele eden ve hayatı boyunca ışık görmeyen Baba Turgut, onların da aynı kaderi paylaşmaması için tedavilerini aksatmadan yaptırarak görmelerini sağladı. 7 yaşındaki Zeynep geçirdiği 8 operasyonla, 3 yaşındaki Muaz'da geçirdiği 3 ameliyatla 5 numara gözlük takarak da olsa görmeye başladı. 
Baba Turgut, “2008 yılında evlendim, 3 çocuk babasıyım. Muaz ve Zeynep görme engeli olarak dünyaya geldi. Bende görme engelliyim babam görme engelli. Ben ve dört kardeşim görme engelli olarak dünyaya geldik"dedi. 

"7 yaşında 8'kez ameliyat geçirdi yüzde 40 görmeye başladı" 

2011 yılında kızı Zeynep’in görmediğini fark ettiklerini belirten Turgut, "İlk Bingöl’de hastaneye götürdük doğruladılar ve sonra Gaziantep'e hastaneye götürdük bizi İstanbul’a sevk ettiler. Doktorlar İstanbul’da Zeynep’in doğuştan görme engelli olduğunu, gözlerinde katarak bulunduğunu söyledi. Tabi aileden kaynaklanıyor genetik bir hastalıktır. Zeynep’i 8 kez gözlerinden ameliyat yaptırdık. Altı kez tekrar gözlerine katarakt geldi. Katarakt ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi. Tembelleşmeyi önledi. İlk etapta birinci ameliyattan sonra kontak lens verildi. Yaklaşık 2-3 yıl lens kullandıktan sonra Zeynep 3 yaşına geldiğinde mercek ameliyatı oldu. Mercek ameliyatından sonra şuan 5 numara gözlük kullanıyor. Görme oranı oldukça iyi yaklaşık yüzde 40 görüyor” diye konuştu. 

3 yaşındaki Muaz, 35 günlükken ameliyat oldu 

Oğlu Muaz'ın 3 yaşında olduğunu eşinin gözleri görmediğini fark ettiğini anımsatan baba Turgut;"Göz doktoru tarafından muayene edildi ve katarakt olduğunu söyledi. Biz Zeynep’in doktorunu aradık ve 35 günlük olduğunda getirin dedi. 35 günlük olmadan narkoz alamaz dedi. İstanbul’a gittik Muaz’ı katarakttan ameliyat ettirdik.Daha sonra iki kez daha gözlerine katarakt geldi her ikisini aldırdık çok şükür.Çocuklarım için 7 yıldır İstanbul'a aralıksız gidip geldik tedavilerini hiç aksatmadık çok şükür. Daha önce Zeynep’in tedavisi için 3 ayda bir gidiyorduk. Yani 3 ayda bir genel anestezi adı altında göz tansiyonlarına bakılıyordu. Muaz’ın hastalığı Zeynep ile bir olduğu için Muaz’a fazla narkoz verilmedi. Ama Zeynep çok narkoz yedi. Şükürler olsun şuan çok iyi görüyor. Ne kadar rabbimize şükür etsek az. Tabi 20 yaşına kadar 6 ayda bir gidip gelmemiz gerekiyor"diyerek bilgi verdi. 

Bugüne kadar aile dostu bir arkadaşının katkılarıyla gidip gelerek masraflarının karşılandığını da aktaran baba, kendisine destek olan arkadaşına da teşekkür etti. 

Baba Turgut son olarak, 6 ayda bir hastaneye gittiklerinde çocuklarının masraflarının karşılanması konusunda destek beklediklerini ifade etti. 

Bakmadan Geçme