Çaba İlkokulunda Düzenlenen Hayata Fısılda Etwinning Projesi Hayata Geçti

Çaba İlkokulundan öğretmen Figen Bostan'ın proje kurucusu olarak yürüttüğü Hayata Fısılda Etwinning Projesi Hayata Geçti.

Projeyle alakalı olarak Çaba İlkokulu öğretmeni Figen Bostan şu bilgileri verdi. '' İstanbul , Ordu, Şırnak ,Elazığ Daki Farklı Okullarda Yer Alan Diğer Ortak Larımızla Projemiz İçin Çalıştık Ve Bir Çok Etkinlik Hazırladık

“Hayata Fısılda” eTwinning projesi  ,  yaparak yaşayarak öğrenmek için , deneyime ve keşfetmeye dayalı, hayatın tüm olanaklarıyla iç içe olmayı öngören aktif bir çalışma programımızla velilerimizle işbirliği içinde öğrenci merkezli  bir interaktif  projedir. Geniş yelpazeye dayalı projemizde öğrencilerimiz evde ebeveynleriyle birlikte, hayata dair istediği herhangi bir konuda araştırma yapacak, görsellerle destekleyip, gerekiyorsa deney yapıp, sunumlar  hazırlayacak. Yaptığı çalışmaları okulda uygulamalı olarak arkadaşlarına sunacak.

Proje kurucusu olarak sınıfımızda başlattığımız etkinliklerimizi ulusal boyuta taşımak bir etwinning projesi olarak  etkinliklerimizi genişletmek bizim için onur verici. Öğrencilerim ve velilerim bu çalışmalarımızdan çok memnunlar ve öğrencilerimizin bakış açılarının değiştiğini ve farklı platformlarda yer almalarının öz güvenlerini arttırdığını ,daha sosyal ve teknolojik gelişmelerin içinde bulduklarını dile getirmekteler.

Projemizde daha fazla öne çıkan çalışmalarımız ortak ve işbirlikçi çalışmalarımız oldu.Projemizde ki üç tema ile ilgili farklı etkinliklerimiz oldu.Sağlık temasında slogan oluşturma ,canlı yayınla spor faaliyetlerimiz,online kahoot çalışmalarımız yapıldı.

Doğa temasında kompost tekniği ile kendi gübremizi ürettik, Elazığ Orman Müdürlüğünden  Ağaçlandırma Şube Müdürü Akan Pınar ve ekibi ile ağaç dikme etkinliğimizi gerçekleştirdik.TEMA Elazığ İl Temsilcimiz Fethi Ahmet Ersarı hocamız ile ortaklarımızın ,veli ve öğrencilerimizin dahil olduğu bir webinar düzenledik.

Farklı illerde olsak ta bir resmi parçalara ayırıp boyadık ve puzzle parçaları gibi bir araya getirdik. Her öğrencimizin ince dokunuşları ile bir bütün olduğumuzu gösterdik.''dedi.

Bakmadan Geçme