CHP Elazığ İl Başkan Yardımcısı Doruk Gök'ten 10 Ocak Çalışanlar Gazeteciler Günü Mesajı

CHP Elazığ Basından Sorumlu il Başkan Yardımcısı Doruk GÖK, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklama yaptı.

CHP Elazığ Basından Sorumlu il Başkan Yardımcısı Doruk GÖK, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, gazetecilik mesleğinin "Demokrasinin Olmazsa Olmaz Yapı Taşlarından Biri" olduğunu ifade etti.

CHP Elazığ Basından Sorumlu il Başkan Yardımcısı Doruk GÖK, son bir yılda çeşitli yazılı ve görsel basın kuruluşu sayısının bir önceki yıla göre yarı yarıya azaldığını, bu nedenle basın-yayın organlarının çeşitli sektörlerinde çalışan birçok çalışanın işsiz kaldığını dile getirdi.

 Basının, toplumun bilincini artırmak, kamuoyu oluşturmak, kamuoyunun bilgilendirilmesini sağlamak ve gerçekleri araştırmak gibi çok önemli görevleri yerine getirdiğini aktaran GÖK, toplumun gelişmişlik düzeylerini belirleyen farklı kriterlerin bulunduğunu, bu kriterler arasında basının tarafsız, ilkeli ve özgür olabilmesinin yer aldığını kaydetti.

Gök, "Türkiye'de ve İlimizde, son yıllarda en çok özlem duyulan şeylerin başında tarafsız ve bağımsız haber ve yayınlar gelmektedir. Ekonomik krizin tüm yurttaşları olumsuz etkilediği, hayatın her alanında haksızlıkların ve hukuksuzlukların olduğu ülkemizde basın çok önemli bir rol üstlenmektedir. Yıllar sonra bu dönem konuşulurken, basının halkı aydınlatmak ve gerçekleri aktarmak için ne yaptığı, ne yapmadığı da mutlaka konuşulacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Döviz kurunda yaşanan yükseliş ve artan girdi maliyetleri nedeniyle özellikle son iki yıldır başta yerel gazeteler olmak üzere birçok basın ve yayın kuruluşunun kapanmak zorunda kaldığını belirten Gök, son bir yılda çeşitli yazılı ve görsel basın kuruluşu sayısının bir önceki yıla göre yarı yarıya azaldığını anımsattı.

Son olarak Başkan Gök 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme