Elazığ'a Altın Bebek Dostu İl Plaketi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü anne sütü ve emzirmeye teşvik amaçlı olarak ilimizdeki hastane uygulamaları ve diğer sosyal aktivitelerle bölge halkının bilinçlendirilmesine devam ediyor.

5 Eylül Cuma günü  Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ve ilimizin de  “ Altın Bebek Dostu İl” olmaya hak kazandığı ödül töreni hakkında bir açıklama yapan Elazığ İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit  POLAT  “ Dünya Sağlık Örgütü ( WHO) ve Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde emzirmenin özendirilmesi, korunması ve devam ettirilmesinin yanında anne sütü ile beslenmenin arttırılarak bebek ve çocuk ölümlerinin önüne geçmek için 1991 yılından bu yana "  Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" yürütülmektedir. Bu program çerçevesinde ilimiz  2004 yılında Bebek Dostu il, 2009 yılından bu yana da Altın Bebek Dostu İl unvanı ile hizmetlerini sürdürmektedir. Program tüm dünyada Bebek Dostu Hastaneler kavramı ile başlamış, 2000 ' li yılların başında birinci basamak sağlık kuruluşlarının da programa dahil olmasıyla beraber Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı adı altında ilerleme kaydetmiştir” şeklinde konuştu.

 Anne sütünün bebeğin ilk aşısı olduğunu belirten Doç. Dr. POLAT “ İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı olarak ilimizde gerek hastane uygulamaları düzeyinde ve gerekse de aile sağlığı merkezlerinde düzenlemiş olduğumuz sosyal aktivitelerle bölge halkına yönelik farkındalık çalışmalarımız devam etmektedir. Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü’nün anne sütünün önemi ve emzirmeye teşvik amaçlı yürüttüğü başarılı çalışmalarına bağlı olarak 2009 yılında verilen "Altın Bebek Dostu İl " unvanı korunarak devam etmiştir. Bu proje Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte ve ödüllendirilmektedir. Proje kapsamında Elazığ’a verilen  “Altın Bebek Dostu İl”   ödülünde emeği geçen tüm birimlerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Bakmadan Geçme