Elazığ Belediyesi Altyapı 2. Bölge Yapım İhalesi Gerçekleştirildi

Elazığ'ın altyapı sorununun çözümü yolunda ikinci büyük adım da atıldı. Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 2. Bölge Yapım İşi ihalesi gerçekleştirildi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vaatleri arasında yer alan ve şehrin geleceğine yönelik en önemli adım olan altyapı yenileme projesinde ikinci büyük ihale de gerçekleştirildi. Şehrin geleceği açısından hayati önem taşıyan altyapı sorununa neşter vuracak proje, üç bölge üzerinden hayata geçiriliyor.

Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge Yapım İşi İhalesi'nin ardından 11 mahalleyi kapsayan Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 2. Bölge Yapım İşi İhalesi Elazığ Belediyesi Fırat Toplantı Salonu'nda bugün saat 10.00’da gerçekleştirildi. Teklifler açıldı, fiyat dışı unsur ve kontrollere ilişkin çalışmalar devam ediyor. Toplam 7 teklifin verildiği ihaleye ilişkin resmi sürecin tamamlanmasının ardından ihaleyi alan firma kesinleşmiş olacak.

Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 2. Bölge Yapım İşi İhalesi; Aksaray, Ataşehir, Beyyurdu, Gümüşkavak, Hicret, Kızılay, Sanayi, Sarayatik, Zafran, Olgunlar ve Sürsürü Mahallelerini kapsıyor.

İLK İHALEYE İLİŞKİN SÖZLEŞME YARIN İMZALANIYOR

Akpınar, Çarşı, Çatalçeşme, Doğukent, Esentepe, Harput, İzzetpaşa, Karşıyaka, Kırklar, Kültür, Mustafapaşa, Nailbey, Rüstempaşa, Salıbaba, Sugözü, Ulukent, Üniversite, Yıldızbağları ve Yeni Mahalle bölgelerini kapsayan Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge Yapım İşi İhalesi'ne ilişkin sözleşme, ilgili firma ile 22 Haziran’da (Yarın) imzalanacak. Yer teslimi ile birlikte şehrin altyapısının yenilenmesine ilişkin fiziki çalışmalara başlanacak.

ŞEHİR ALTYAPISI YENİLENİYOR

İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hattı, su depoları ve terfi istasyonları yapım işlerini kapsayan proje kapsamında; 1072 km içme suyu hattı, 25 km yağmur suyu hattı ve kanalizasyon hattı olmayan bölgelere 83 km toplayıcı hat döşenecek.

Böylece ömrünü çoktan tamamlamış olan şehrin altyapısı yenilenecek, vatandaşlar kaliteli ve sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak. Ayrıca altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıplar önlenerek su tasarrufu sağlanmış olacak. Yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarıyla da yağışlar sonrası altyapı yetersizliğinden kaynaklı oluşan sorunlar çözüme kavuşmuş olacak.

Bakmadan Geçme