Elazığ'da Aile Hekimliklerinde Ücretsiz Check-Up Uygulaması Başladı

Elazığ'da Aile Sağlığı Merkezlerindeki Aile Hekimliklerinde ücretsiz check-up uygulaması başladı.

Konuyla alakalı olarak Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaparak şu bilgileri verdi.''Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan “Risk Tarama Programı” kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Aile Sağlığı Merkezlerindeki Aile Hekimliklerinde ücretsiz check-up uygulaması başladı.

İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı 82 Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli 197 Aile Hekimliği Birimi tarafından ilimiz genelinde başlatılan check-up uygulaması, ücretsiz olarak yapılacaktır.

03.09.2018 tarihinde başlatılan uygulama hakkında bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr Cahit POLAT “ Sağlık Bakanlığımızın ülke genelinde başlatmış olduğu Risk Tarama Programı kapsamında ilimiz merkez ve bağlı ilçelerimizi kapsayacak şekilde Aile Sağlığı Merkezlerimizde tüm vatandaşlarımıza yönelik check-up uygulamasını başlatmış bulunmaktayız. Uygulama ile vatandaşların sağlık durumları hakkında muhtemel hastalıkları daha ortaya çıkmadan önlenmesi hedeflenmektedir. Bilindiği üzere Tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden eşit yararlanma ve sağlık bir hayat sürdürme hakları vardır. Bu tarama programı sayesinde vatandaşlarımıza yaş, cinsiyet ve risk gruplarına göre check-up programlarında uygulanan kan basıncı, kan şekeri, kolesterol ve yağ düzeyleri, EKG (kalp grafisi), idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri ile kanser taraması hizmetlerini vereceğiz." dedi.

 Risk Tarama Programı kapsamında başlatılan check-up uygulamasının ücretsiz olduğunu belirten Doç. Dr. POLAT “ Aile hekimlikleri toplumsal çevrenin sağlık üzerindeki etkilerini inceleyen, koruyucu hekimlik çalışmalarını yürüten, hastalıklara sebep olan etkenleri, bireylerin hastalanmasına meydan verilmeden  bertaraf eden tıp alanıdır. Bunu gerçekleştirmek için de sağlığı kötüleştiren nedenleri ve toplumdaki hastalık risklerini ortadan kaldırma gibi sorumluluklarımız vardır. Bu amaçlar doğrultusunda müdürlüğümüze bağlı 82 Aile Sağlığı Merkezinde görevli 197 Aile Hekimliği Birimimizde rahatlıkla yapılan Risk Tarama Programına vatandaşlarımızın önemli düzeyde ilgi gösterecekleri ve farkındalık oluşacağı kanaatindeyim. Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımız internetten veya 182 numaralı Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aile hekimlerinden randevu alarak, bu programdan istifade edebileceklerdir” şeklinde ifade etti.

Bakmadan Geçme