Elazığ'da Ki Maden Varlığı, Yabancı Sermayeye Mi Gidecek?

Elazığ'ın Maden ilçesinde keşfedilen zengin ve geniş maden sahasına yurt dışı firmaları göz dikti.

Şehrin kaderini önemli ölçüde etkileyecek olan maden rezervinin yerli firmalar tarafından işletilerek, istihdama, ülke ve şehir ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor.

 ELAZIĞ’DA Kİ MADEN VARLIĞI, YABANCI SERMAYEYE Mİ GİDECEK?

Haber merkezimize ulaşan duyumlara göre, Elazığ’ın Maden ilçesi yakınlarındaki bir bölgede son derece verimli ve geniş bir maden sahasının uzun zamandır araştırma ve etüt çalışmaları yapılıyordu.

Söz konusu bölgedeki verimli maden varlığından haberdar olan yabancı sermaye ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin konudan haberdar oldukları ve iştahlarını kabartarak, Elazığ’ın Maden ilçesindeki, büyük verimliliğe sahip maden sahası ile ilgilenmeye başladıkları, demir, bakır maden sahalarına bir çok defa mühendis gruplarını gönderdikleri, bölgede araştırma yaptıkları haber merkezimize gelen bilgiler arasında.

Elazığ’ın Maden ilçesi yakınlarındaki söz konusu bu geniş maden sahası ile Cengiz İnşaat gibi yabancı firmaların ciddi anlamda ilgilenmeye başladığını biliyoruz.

Türkiye Maden varlığının önemli bir merkezi olan Elazığ’da Madencilik alanında ihracat yapan ve dünya pazarında söz sahibi olan bir çok yerli firmamız varken, yurt dışından ve gerekse Elazığlı olmayan firmaların, şehrimizdeki son derece verimli demir ve bakır maden yatakları ile ilgilenmelerini hayretle karşılıyoruz.

BU DEFA SESSİZ KALMAYALIM! FERROKROM GİBİ MADEN İLÇEMİZDEKİ DEMİR MADEN SAHASI DA YABANCILARA VERİLMESİN.

Bildiği üzere Ferrokrom tesisleri de uzun süren tartışmalardan sonra Elazığlı olmayan bir firma tarafından alınmış ve bugüne kadar faaliyetlerini, şehrimize hiçbir katkısı olmadan sürdürmektedir. Şehrimizde çıkarılan krom madeni ile bir paslanmaz çelik fabrikası kurulup ilimize katkı sağlamak yerine, ilgili firma yatırımlarını yurt dışına yapmakta olup bir geri döngü sağlamamaktadır. Bu şekliyle örnek gösterebileceğimiz şehrimize bir katkı sağlamadan faaliyetlerini Elazığ’da sürdüren şirketlerin bu konu ile ilgilenmeleri manidardır.

ELAZIĞ’ IN MADEN VARLIĞI İLİMİZ FİRMALARI TARAFINDAN İŞLENMELİ VE DEĞERLENDİRİLMELİ.

Buradan kamuoyu adına sesimizi yükseltiyor, Şehrimizin yöneticilerini özellikle de, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Asilhan Arslan’ı, yabancı sermayenin iştah kabarttığı bu değerli maden yataklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Elazığımızda söz konusu bu maden sahasını işletecek ve Elazığ’da üretilenin Elazığ’a katma değer olarak dönmesini sağlayacak kabiliyet ve büyüklükte şirketlerimiz mevcuttur. Bu şirket sahiplerini yerel yöneticilerimizi, Ticaret ve Sanayi Odasını ve tüm STK’ları bu konuda aksiyon almaya ve ilimizin maden varlığının Elazığlı olmayan yabancı sermaye tarafından alınmasına engel olmaya davet ediyoruz.

Bakmadan Geçme