Elazığ'da Maden Sahası İçin Yapılacak İhale Tarihi 45 Gün Süreyle Ertelendi

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut konuyla alakalı yazılı bir açıklama yaparak, ihalenin tarihinin uzatıldığı bilgisini verdi.

Konuyla alakalı yapılan açıklama şöyle: ''Maden İlçemiz sınırları içerisinde bulunan maden rezerv alanının işletilmesi süreci ile ilgili yürütülen çalışmalar kamuoyunun malumudur. Özellikle Elazığ’lı iş insanlarının Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiğimizin bilinmesini istiyorum. 

Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hareket eden şehrimiz yatırımcılarının ihale süresinin uzatılması dahil bir takım talepleri olmuştu. Tarafımıza iletilen talepleri görüşmek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ile bugün bir araya geldik. Sayın Bakanımız taleplerimizle yakından ilgilendiler. Gerçekleşen görüşme sonucunda ihale tarihi uzatılmıştır. Yatırımcılarımızın talep ettiği
ek sürenin verileceği bilgisini kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Sayın Bakanımıza yakın ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum.

Maden sahasının işletilmesi ile ilgili yapılacak olan ihale açık ihale usulü ile gerçekleştirilecektir. İhalenin şartnamesi de buna göre düzenlenmiştir. Maden sahasının bir an önce ülkemiz ve ilimiz ekonomisine kazandırılması bizim önceliğimizdir. 

Elazığ’ın ve ülkemizin adı geçen yatırımdan en üst ve en etkin düzeyde faydalanması için elimizden geleni yapıyoruz. Maden sahasının tespiti sürecinden bugüne bütün süreci yakından takip ediyoruz. Bundan sonraki sürecin de yakın takipçisi olacağız. 

Ülkemizin ve şehrimizin menfaatleri için ne gerekiyorsa onu yapacağımızın bilinmesini istiyorum. Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz görüşme ve bundan sonra gerçekleştireceğimiz görüşmeler hep bu doğrultu da olacaktır.'' denildi. 

Öte Yandan Konuyla alakalı olarak  Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan sosyal medya hesabından Metin Bulut'a teşekkür etti.

 

Haber

Bakmadan Geçme