Elazığ İlim Yayma Cemiyetinden Gençlere Tarih ve Kültür Gezisi

İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şubesi tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen 'Mutlu Olmak İçin Mutlu Et' adlı SODES projesi kapsamında kültür gezi programı düzenlendi.

Gezi programı kapsamında gençler önce Ankara’da bulunan tarihi ve kültürel mekânları ziyaret ettiler, ardından da TBMM’de Elazığ Milletvekili Metin Bulut tarafından misafir edildiler.

Burada bir değerlendirme yapan Proje Koordinatörü Osman Karaaslan amaçlarının gençlere tarih ve kültür bilinci aşılamak olduğunu bu manada dört beş ilde tarihi ve kültürel yerleri ziyaret edeceklerini söyledi.

Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise kendisini en çok mutlu eden faaliyetlerin başında içinde gençlerin yer aldığı projelere destek vermek olduğunu belirterek, proje ile yola çıkan gençleri Ankara’da milletin meclisinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Gençler daha sonra İstanbul, Bursa, Konya ve Çanakkale’nin tarihi, kültürel ve dini mekânlarını içeren bir gezi programına katılarak, tarihi yerleri gezme fırsatı yakaladılar.

GENÇLER TARİH VE MEDENİYET KOKAN ŞEHİR İSTANBUL’DA

Ziyaretlerinin bir durağı olan İstanbul’u gezen İlim Yayma Cemiyeti öğrencileri tarih ve medeniyet kokan İstanbul’a adeta hayran oldular. Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Miniatürk, Panorama 1453’ü gezme fırsatı bulan gençler, boğaz turuyla da güzel bir gün geçirdiler.

İstanbul’un her bir yanının tarihten bir iz bıraktığını dile getiren öğrenciler, bu güzel fırsatı kendilerine sunan İlim Yayma Cemiyeti yetkililerine teşekkür ettiler. İstanbul’un bir açık hava müzesi konumunda olduğunu ve tarihin eşsiz güzellikleriyle dolu olduğunu kaydeden gençler, her bir karışında Osmanlı’nın mirasının olduğunu sözlerine eklediler.

“Mutlu Olmak İçin Mutlu Et” adlı SODES projesi kapsamında ziyaretlerini Çanakkale, Bursa ve Konya ile sürdüren İlim Yayma Cemiyeti öğrencileri buralarda da gezilerine devam ettiler. Çanakkale destanının yazıldığı yerde duygu dolu anlar yaşayan öğrenciler, ‘Çanakkale Şehitleri Abidesi’ önünde şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunduktan sonra hep birlikte dua ettiler. Ardından Bursa’ya geçen İlim Yayma Cemiyeti öğrencileri burada da tarihi yerleri gezme fırsatı yakaladılar. Öğrencilerin son durağı Konya olurken, burada da Mevlana Türbesi başta olmak üzere tarihi yerleri gezme imkânı buldular.

Bakmadan Geçme