Elazığ Kanser Tarama Çalışmalarında Türkiye Ortalamasının Üzerinde

Sağlık Bakanlığının ülke genelinde başlatmış olduğu 'Ulusal Kanser Tarama Programı' çalışmaları kapsamında Elazığ Kanser Taramada Türkiye ortalamasının üzerinde.

Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde başlatmış olduğu “Ulusal Kanser Tarama Programı”  çalışmaları kapsamında Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü olarak 2018 yılının ilk altı aylık bölümünde ilimizde yapılan kanser tarama çalışmaları ile Türkiye ortalamasını geçmiş bulunmaktayız.

Müdürlüğümüz ve müdürlüğümüze bağlı birinci basamak sağlık kuruluşlarımızdan olan  Aile Sağlığı Merkezi       ( ASM), Toplum Sağlığı Merkezi (TSM)  ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) önderliğinde elde edilen bu başarı ile ilimiz genelinde kanser taramalarında daha büyük kitlelere ulaşarak, halkımızı bilinçlendirmek ve vatandaşlarımızın bu hizmetlerimizden en üst düzeyde yararlandırılması hedeflenmiştir.

Ayrıca kanser tarama çalışmalarımızı daha da etkin kılmak üzere 2018 yılında müdürlüğümüze bağlı olarak ilimizde açılan  Sağlıklı Hayat Merkezi’nde de ikinci bir KETEM düzenlenerek halkımızın hizmetine sunulmuştur. Kanser tarama hizmetlerimize katkı sunmak üzere bakanlığımız, Kanser Daire Başkanlığı tarafından ilimize tahsis edilen ve 30.07.2018 ile 15.09.2018 tarihleri arasında olmak üzere halen Karakoçan ilçemizde bulunan Mobil Kanser Tarama Aracımız,  ilerleyen tarihlerde Kovancılar ilçemizde de aynı hizmeti vermek üzere görevlendirilecektir.

Ulusal Kanser Tarama Programı kapsamında, Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet veren ve yukarıda isimleri belirtilen Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezlerimiz  (KETEM) ile  Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezlerimizde kesintisiz verilen kanser tarama hizmetlerimiz, ÜCRETSİZ olarak verilmektedir

Bakmadan Geçme