Elazığ TSO'nun Dediği Çıktı, Adrese Teslim İhale

Maden ilçesindeki polimetal sahasının ihalesi Elazığ TSO'nun iddia ettiği gibi rekabet koşulları oluşmadığından adrese teslim şekilde gerçekleşti.

Elazığ kamuoyunu iki aydan fazla süreden beri meşgul eden ve şehrin kalkınma ve gelişmesi önünde çok önemli bir değer olan Maden ilçesindeki polimetal sahasının ihalesi Elazığ TSO’nun iddia ettiği gibi rekabet koşulları oluşmadığından adrese teslim şekilde gerçekleşti…

REKABET KOŞULLARI OLUŞMADI…

Elazığ TSO öncülüğünde maden sahasının işletilmesi amacıyla kurulan Elazığ Girişim Grubu ilk günden itibaren ihale şartında rekabet koşullarının oluşmasını aksi takdirde bu ihalenin adrese teslim ve kamu zararı oluşacak şekilde gerçekleşeceğini iddia ediyordu.

21 Nisan 2022 tarihinde MAPEG’de gerçekleştirilen ihaleye rekabet koşullarının oluşmaması nedeniyle hem protesto hem de 2 milyar teminatın yanma riski nedeniyle firmalar ilgisiz kaldı. 2 Milyar bedelle açılışı yapılan ihaleyi Port Madencilik kazanırken ihale açılış bedelinin ancak 205 milyon artımı ile ihale sonuçlandı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük polimetal maden sahası olarak bilinen ve MTA tarafından ancak yüzde 30’u taranan 852.42 hektarlık sahanın komik sayılabilecek bir rakamla ihale edilmiş olması bugüne kadarki iddiaları haklı çıkardığı gibi çok ciddi bir kamu ve devlet kaybı da söz konusu.

GÖZLER MAHKEMEDE…

Elazığ Girişim Grubu öncülüğünde Elazığ Maden ve Mermerciler Odası (EMMAD) tarafından Ankara 13. İdare Mahkemesinde açılan ve daha öne bir kez ertelenen ve bir kez mahkeme kararı ile iptal edilen ihalenin yeniden iptali ise söz konusu. Konu hakkında girişim ve çalışmalarını bütün hızıyla devam ettiren Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan’ın Ankara dönüşü konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı yapması ve tüm gelişmeleri kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

Bakmadan Geçme