Elazığlı Hacı Kafilesi Henüz Yurda Dönmedi

Elazığ'da Hacca ilk kafile olarak giden hacı adayları 28 Haziranda dönmesi gerekirken hala dönmedi.

Elazığ’dan hac vazifesi için Sudi Arabistan'a ilk hacı kafilesi olarak giden hacılar 28 Haziranda Yurda dönmesi gerekirken sürekli şekilde ertelenmesi nedeniyle hala dönemediler. Konu hakkında haber Merkezimize ulaşan hacı yakınları kendilerine bilgi verecek bir yetkilinin olmaması nedeniyle mağdur olduklarını söylediler.

Konu hakkında işte bize ulaşan şikayet: '' 11 Mayıs 2024 tarihinde hac ibadeti için Arabistan'a giden Elazığ 1.Kafile'de bulunan annem ve babam'ın dönüş tarihi 28 Haziran 2024 olarak bildirilmişti. Ancak son bir hafta içerisinde sürekli dönüş tarihi değiştirildi. Misafir ve hazırlıklar dönüş tarihine göre yapılırken sürekli tarih değiştiği için hem Arabistanda bulunan annem ve babam hemde biz bu süreçte mağdur edildik. Hiçbir hazırlık yapılamadı.

Çantalarını toplayıp uçağı bekleyen annem ve babam 4 gündür erteleme gibi bir saçmalıkla uğraşıyor. Yaklaşık 54 gündür Arabistanda bulunan annem ve babam mağdur edilmiştir. Önceki yıllara göre yaklaşık 15 gün fazla kalıp sürekli erteleme ile karşı karşıya kalmışlardır ve hala dönüş tarihi ve saati ile ilgili bir kesinlik bulunmadığı için herkes mağdur edilmiştir. Ve herhangi bir muhatap bulamamaktayız. Bu konuda sorumlu olan herkesten şikayetçiyim. Bir an önce ailemin dönüşünün sağlıklı bir şekilde sağlanmasını talep ediyorum. Dönüş tarihinin net bir şekilde belirlenip tarafımıza iletilmesini talep ediyorum.'' Dedi.

Bakmadan Geçme