Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde ilk defa çocuk hastaya timektomi ameliyatı yapıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde ilk defa çocuk hastaya timektomi ameliyatı gerçekleştirildi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde ilk defa çocuk hastaya timektomi ameliyatı gerçekleştirildi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde ilk defa çocuk hastaya timektomi ameliyatı yapıldı. Myastenia gravis rahatsızlığından dolayı hastaneye gelen 16 yaşındaki genç kız, yapılan tetkikler sonrasında tedaviye alındı. Tedavinin ardından ilk defa gerçekleştirilen timektomi ameliyatına alınan genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu ve şikayetlerinin azaldığı tespit edildi.

Yapılan timektomi ameliyatının hastalığın tedavisi ve klinik seyrine katkı sağladığını ifade eden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Ağar, “Myastenia gravis (MG) anormal nöromusküler iletimin neden olduğu otoimmün bir hastalıktır. MG’li hastalarda görülen timus bezi anormallikleri; yüzde 10-15 olguda timoma, yüzde 70 olguda ise lenfoid folliküler hiperplazi şeklindedir. Yaptığımız ameliyatlarla buna bağlı semptomları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Gelişen teknolojiler ve yeni cerrahi teknikler ile yapılan timektomi ameliyatları daha az komlikasyonlu ve daha konforlu hale gelmiştir. Son yıllarda göğüs cerrahi alanında sık kullanılmaya başlanan VATS ile daha küçük kesilerden bu ameliyatları yapabilmekteyiz. Biz de hastanemizde bu yöntemi tek kesiden UNI-VATS ile yaparak bu gelişime dahil oluyoruz. İlimizde erişkin hastalara yaptığımız bu vakalara yakın zamanda 16 yaşında bir çocuk hastamızı da ekleyerek bir ilke imza atmış olduk. Hastamız ameliyat sonrası iki gün takip edilerek şifa ile taburcu edilmiştir. Bu başarılı ameliyatın gerçekleştirilmesinde büyük destekleri olan ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Hastanın spesifik durumu sebebiyle anestezi uygulamasının son derece hassas olduğunu vurgulayan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Gülay Gül, “16 yaşında miyastenia gravis tanısı olan bayan hasta timektomi açısından göğüs cerrahisi kliniğince tarafımıza danışıldı. Ameliyat öncesi çocuk nörolojisi ile beraber değerlendirilen hasta, ameliyat sırasında uygulanacak anestezi yöntemi açısından değerlendirildi. Anestezisi özellikli olan hasta için ameliyathanede uygun hazırlıklar yapılarak ameliyata hazır hale getirildi. Ameliyat sonrası hastamız sorunsuz bir şekilde servise gönderildi” ifadelerini kullandı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde ilk defa çocuk hastaya timektomi ameliyatı yapıldı

Bakmadan Geçme