Hayaldi, Gerçek Oldu !

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın vizyon projelerden biri olan Elazığ Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi Elazığ'a büyük değer kazandırdı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehrin gelecek vizyonuna değer kazandıran projeleri arasında yer alan Elazığ Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi, açılışından buyana yüzlerce organizasyona ve yüz binlerce vatandaşa ev sahipliği yaptı. Şehrin en temel ihtiyaçlarından biri olan Fuar ve Kongre Merkezi, konserler, sektörel organizasyonlar, Ramazan programları gibi etkinliklere ev sahipliği yaparak Elazığ’ın buluşma noktası haline geldi. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI BUNU DA BAŞARDI

Elazığ’da yıllarca halay edilen, gazete manşetlerine gündem olan fuar ve kongre merkezi, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın büyük çabası ile inşa edildi. Başkan Şerifoğulları’nın seçim döneminde söz verdiği projelerden biri olan Fuar ve Kongre Merkezi, vaad edilen 100 proje gibi kısa sürede tamamlanarak hizmete sunuldu. 

Hayaldi, Gerçek Oldu !

TÜRKİYE’DE ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR PROJE OLDU 

Uluslar arası etkinliklere de ev sahipliği yapacak kapasitede inşa edilen Elazığ Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi modern yapısı ve mimarisi ile Türkiye’de örnek gösterilen bir proje oldu. 

Türkiye’nin ilk konsept projelerinden biri olan Elazığ Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi, Kültürpark yerleşkesi yanında yer alan lokasyonda toplam 25.000 m2 alan üzerinde 17.000 m2 kapalı alandan oluşuyor. 

Elazığlı eğitimci, Türk Edebiyatı Şairi merhum Dr. Ahmet Tevfik Ozan’ın isminin verildiği Fuar ve Kongre Merkezi, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi, bünyesindeki toplam 6 bin metrekare kapalı fuar ve sergi alanı, çok amaçlı salonları, toplantı salonu, fuaye alanı, restoran, kafeterya, ofisler, 145 araçlık kapalı, 42 araçlık açık otoparkıyla da tam kompleks yapı niteliği taşıyor.

Fuar ve Kongre Merkezi şehir ekonomisine, kültür-sanat hayatına sağlayacağı katkıların yanı sıra bünyesindeki nikah salonu ile de mutlu birlikteliklerin başlangıcına şahitlik ediyor. Şehrin bir ihtiyacının daha giderildiği Fuar ve Kongre Merkezi bünyesinde iki adet 108 kişilik nikah salonları, istenildiği durumlarda birleştirilerek 216 kişilik bir salon olarak da kullanılabiliniyor.
Fuar ve Kongre Merkezi bünyesindeki idari bina içerisinde şehrin gelişiminde önemli bir paydaş olan sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını daha etkin sürdürebilmelerine katkı sağlamak adına ofisler yer alıyor.

ŞEHRİN BULUŞMA NOKTASI

Elazığ Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi tam donanımlı yapısıyla sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmasıyla bir çekim merkezi olma yolunda ilerliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük fuar ve kongre merkezlerinden biri olarak şehre kazandırılan Fuar ve Kongre Merkezi, 2022 yılında Elazığ Belediyesi Ramazan ayı etkinliklerinde yüz binleri ağırladı. 2023 yılı Ramazan etkinlikleri deprem nedeniyle yapılmazken, Fuar ve Kongre Merkezi önümüzdeki süreçte çekim merkezi olmaya devam edecek. 

Hayaldi, Gerçek Oldu !

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I AĞIRLADI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın gurur projelerinden biri olan Elazığ Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi, ihtişamlı yapısıyla şehrin geleceğine adeta ışık tutuyor. Dev organizasyonlara  ev sahipliği yapan Elazığ Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi, Devlet erkanını da ağırlamanın gururunu yaşıyor. Birçok siyasetçi ve bürokratın ziyaret ettiği Fuar ve Kongre Merkezi ziyaretçilerinin büyük beğenisini topladı. Elazığ Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı misafir etmenin onurunu yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ programında Elazığ Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezinde ağırlanarak vatandaşlara buradan hitap etmişti. 

Hayaldi, Gerçek Oldu !

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR

4,5 yıllık hizmet döneminde Fuar ve Kongre Merkezi başta olmak üzere bir çok vizyon projeyi hayata geçiren Başkan Şerifoğulları vatandaşlardan büyük takdir topladı. Elazığ'da yıllarca konuşulan ve şehrin hem ticari hem de kültür-sanat yaşamına sağlayacağı katkılar nedeniyle beklentiler arasında ilk sırada yer alan Fuar ve Kongre Merkezi kapılarını açmasının ardından vatandaşlardan da tam not aldı.

Hem konumu hem de yapısal özellikleriyle vatandaşların büyük beğenisini toplayan Fuar ve Kongre Merkezi'ni ziyaret eden vatandaşlar, yapının Elazığ için yıllardır özlemi çekilen bir merkez olduğunu belirterek bu kıymetli çalışmadan dolayı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler. Düzenlenen kültür-sanat etkinlikleriyle kısa sürede vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilen ve büyük beğeni toplayan Fuar ve Kongre Merkezi, düzenlenecek fuarlarla da bölgesel bazda bir cazibe merkezi olacak.

Hayaldi, Gerçek Oldu !

Bakmadan Geçme