İl Özel İdaresinden Sıfır Katı Atık Projesine 10 Milyonluk Yatırım

Elazığ Valiliği öncülüğünde, şehrimizdeki il, ilçe, belde belediyeleri ve İl Özel İdaremiz ortaklığında kurulan Katı Atık Birliği ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imza altına alınan Sıfır Katı Atık Projesi kapsamında çalışmalara devam ediliyor.

Sıfır katı atık projesi ile şehrin vahşi depolama sorununa son vermek ve çevre kirliliğini minimuma düşürmek hedefleniyor.  

Kırsalda köylerden toplanan katı atıklar ile birlikte ilçe ve belde belediyelerinden toplanarak transfer istasyonlarına taşınacak evsel atıklar, İl Özel İdaresi tarafından hizmete sunulan katı atık transfer istasyonları ve transfer tırı sayesinde, Elazığ Belediyesi'nin çöp depolama alanına taşınacak.

Elazığ İl Özel İdaresi; merkez ilçede Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 1 adet, Kovancılar-Palu ilçeleri için 1 adet, Alacakaya-Arıcak ilçeleri için 1 adet, Sivrice-Maden ilçeleri için yine 1 adet olmak üzere toplamda 4 adet katı atık transfer istasyonunu tamamlayarak hizmete sundu.  

Bu çerçevede proje kapsamında, küçük hacimli araçlarla toplanan katı atıkların, yapılan transfer istasyonları marifetiyle, yeni hizmete alınan Transfer Tırına aktarılarak taşınması sağlanacak.  

Bu sayede, günlük yaklaşık 160 ila 200 ton arasında evsel katı atık, vahşi depolamadan kurtarılarak düzenli depolama tesisine transfer edilebilecek.

Bu kapsamda, İl Özel İdaremiz sürecin başlamasına öncülük ederek, 2023 yılı içerisinde 4 adet transfer istasyonun yapımı ile 1 adet Katı Atık Transfer Tırı alımı için; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gönderilen 5 Milyon Türk Lirası hibe ve Elazığ İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen yine 5 Milyon Türk Lirası kaynak ile toplamda 10 Milyon Türk Lirası yatırımı hizmete almış olup, 2024 yılı içerisinde de Katı Atık Birlik üyesi belediyelerden aktarılacak kaynaklarla diğer ilçe transfer istasyonları ve ilave Transfer Tırlarının hizmete alınmasını gerçekleştirerek şehrin tamamında vahşi depolamanın önüne geçilmesini sağlayacaktır.  

Yapılan bu yatırımlar, Elazığ'ın katı atıkla mücadelenin daha etkili yönetilmesini sağlayarak, çevre dostu bir şehir unvanı almasına imkân tanıyacaktır.

İl Özel İdaresinden Sıfır Katı Atık Projesine 10 Milyonluk Yatırım
İl Özel İdaresinden Sıfır Katı Atık Projesine 10 Milyonluk Yatırım
İl Özel İdaresinden Sıfır Katı Atık Projesine 10 Milyonluk Yatırım

Bakmadan Geçme