İl Özel İdaresinin Belediyelere Yaptığı Yollar Tamamlanıyor

Elazığ İl Özel İdaresi görev alanında bulunmayan ilçe ve belde belediyelerinin mücavir alanlarında bulunan yollarda da önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

İl Özel İdaresinin Palu ve Karakoçan Sarıcan Belediyeleri ile gerçekleştirdiği protokol ile yapımına başladığı yollarda çalışmalar hızla devam ediyor.

İl Özel İdaresi tarafından Palu İlçesinde Esentepe Mahallesi ile Kumluk Mezrası arasında bulunan 3,7 km uzunluğundaki yolun yapılması için Palu Belediyesi ile yapılan protokolün ardından yolda çalışmalar tamamlanma noktasına geldi. 

Yapılan çalışma hakkında bir değerlendirmede bulunan Yuları Palu Mahallesi Muhtarı Ahmet Altan “Uzun yıllardır devam eden mahallemizin bir yol problemi bulunmaktaydı. Sorunumu, talebimizi Sayın Valimize ilettim. Sorunumuzun çözümünü olumlu karşıladı. İl Özel İdaresi ile yolumuzun yapılması için protokol yapıldı. Yolun şu anda altyapısı bitti, sulama ve sıkıştırma işlemleri yapıldı. Emeği geçen herkese bize bu hizmeti getirdikleri için çok teşekkür ediyorum”. 

İl Özel İdaresi ile Karakoçan Sarıcan Belediyesi arasında yapılan protokol ile yapına başlanan Sarıcan Beldesi Hoşrik Mahallesi yolunda da İl Özel İdaresi tarafından 3,2 km 1.kat asfalt, 2,8 km 2.kat asfalt ve 1,5 km de stabilize çalışması gerçekleştiriliyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “şehrin her yerinde olma” ilke ve sloganı ile çalışmalarını gerçekleştiren İl Özel İdaresinin mücavir alanlarda da belediyeler ile yapılan protokoller kapsamında çalışma gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, her iki mahallede de çalışmaların tamamlanma aşamasına gediğini belirterek, yapılan yolların vatandaşlarımıza daha kaliteli ulaşım imkânı sunacağını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme