İl Sağlık Müdürlüğü Kuran Kursu Öğrencilerine Bisiklet Hediye Etti

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Elazığ İl Müftülüğü'ne bağlı çeşitli Yatılı Kur'an Kursu öğrencilerine 20 adet bisiklet dağıtıldı.

Konuyla alakalı olarak İl Sağlık Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı. İşte O Açıklama: ''İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından toplumu fiziksel aktiviteye teşvik etmek ve sağlık yaşam konusunda farkındalık oluşturmak üzere Elazığ İl Müftülüğü’ne bağlı çeşitli Yatılı Kur’an Kursu öğrencilerine 20 adet bisiklet dağıtıldı.

Vatandaşlarımızın Obezite ile mücadele de bilgi düzeyini artırmakla birlikte toplumda yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığını kalıcı kılmak amacı ile 05.09.2018 Çarşamba günü Elazığ İl Müftülüğü’nde düzenlenen etkinliğe; Sağlık Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Habip ELBAN, İl Müftü Vekili Muhammet Zahid BELEK ve her iki kurumdan birim sorumluları ve çalışanlar katıldı.

Bakanlığımız tarafından yürütülmekle beraber Başbakanlık genelgesi olarak Resmi Gazete’ de yayımlanan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Elazığ İl Müftülüğü’n bağlı Hacı Sıdıka Dumandağ Yatılı Kız Kur’an Kursuna 4, Harput Hacı Hamdi Başaran Yatılı Erkek Kur’an Kursuna 4,  Altınçevre Yatılı Erkek Kur’an Kursuna 4, Haydarbaba Yatılı Erkek Kur’an Kursuna 4 ve  Hafız Abdullah Nazırlı Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencilerine 4 olmak üzere toplam 20 adet bisiklet dağıtıldı.

Bilindiği üzere Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın B.6 başlığı adı altında yapılan düzenleme ile  “Fiziksel Aktivitenin Teşviki ve Çevresel Faktörlerin İyileştirilmesi” stratejisi ve  “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018” çerçevesinde  Bakanlığımız tarafından Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara, öğrencilere, üniversitelere, belediyelere, resmi kurumlara ile sivil toplum kuruluşlarına bisiklet desteği sağlanmaktadır.''Denildi.

Bakmadan Geçme