• Haberler
  • Ekonomi
  • İşimi Yönetebiliyorum Programı Malatya'da KOBİ'ler İle Buluştu

İşimi Yönetebiliyorum Programı Malatya'da KOBİ'ler İle Buluştu

KOBİ'lerin büyüme potansiyellerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanmalarına odaklanan 'İşimi Yönetebiliyorum'un yüz yüze eğitimleri Malatya'da devam etti

Etkinlikte, alanında uzman isimler tarafından ‘uluslararası ticaret ve e-ihracat’, ‘e-ticaret ve pazar yerleri’, ‘yeşil dönüşüm’, ‘dijital pazarlama’ ve ‘finansmana erişim’ eğitimleri verildi.

Malatya, 8 Aralık 2022 – Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Visa ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında, 30 banka ve e-para kuruluşunun desteğiyle 2019 yılında hayata geçirilen İşimi Yönetebiliyorum Programı, Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen kapsamlı eğitimler ile iş dünyasına ulaşmayı sürdürüyor.

KOBİ’lerin bilgi ve beceri kazanmalarına destek olmak amacıyla düzenlenen programın; Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) ev sahipliğinde Malatya’da düzenlenen etkinliğine, KOBİ’lerin yanı sıra kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılım gösterdi.

SÜLEYMAN SÖNMEZ: “KOBİ’LERİMİZİN POTANSİYELİNE ODAKLANMALIYIZ”

Tüm dünya gibi Türkiye’nin de hızlı ve kapsamlı bir dönüşüm sürecinden geçtiğine dikkat çeken TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve toplumsal dönüşüm olmak üzere 3D olarak tanımladığımız bir üçüz dönüşüm sürecindeyiz. ‘Dijital Dönüşüm’ün getirdiği yaratıcı inovasyon, ‘Yeşil Dönüşüm’ün öne çıkardığı sürdürülebilirlik temelli iş uygulamaları ve ‘Toplumsal Dönüşüm’ün ortaya koyduğu, insan odaklı bir ekonomi anlayışı çerçevesinde; üretim, tedarik zincirleri, ticaret ve rekabet bütünüyle yeniden kurgulanıyor. TÜRKONFED olarak, sürdürülebilir kalkınmanın itici gücü Anadolumuzun ve KOBİ’lerimizin potansiyeline odaklanıldığı takdirde bu dönüşümü başarıyla gerçekleştirip, hedeflerimize ulaşabileceğimize inanıyoruz” dedi.

“MALATYA KENDİ BÖLGESİNİN ÜRETİM VE DEĞER YILDIZI ŞEHİRLERİNDEN BİRİ”

Malatya’nın tarihte olduğu gibi günümüzde de Doğu Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan stratejik, ekonomik ve kültürel köprü vazifesini gördüğünü ifade eden Sönmez şöyle devam etti; “Malatya tarihsel birikimini çağdaş başarılarla süsleyerek, kendi bölgesinin üretim ve değer yıldızı şehirlerinden biri oldu. Tüm dünyada tanınan kayısı ağırlıklı tarım sektörünün yanı sıra tekstil, gıda ve madencilik ağırlıklı sanayi sektörüyle de öne çıkan şehrimiz, Hayalimizdeki Türkiye’ye giden yolda ülkemize önemli katkılarda bulunuyor.”

KOBİ’lerin yüksek teknoloji kullanımı ile yüksek katma değerli ihracat gücünün artmasının önemine değinen Sönmez, “Biz de İşimi Yönetebiliyorum Programı ile KOBİ’lerimizin kendini yenileme ve tazeleme yolculuklarında yanlarında oluyoruz. İşini yönetebilen KOBİ’lerimiz geleceğimize yön verecek, üretimden ihracata çarpan etkisi ile yüksek bir verimlilik yaratarak, ülkemizi küresel ligde önemli bir pozisyona taşıyacaktır” açıklamasında bulundu.

PROF. DR. YASEMİN AÇIK: “YENİ OSB’LER YATIRIMCI FİRMALARI BEKLİYOR”

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ise Malatya’nın ticari hayatıyla birlikte bölgenin ihtiyaç ve beklentileri hakkında bilgi verdi. İl ekonomisinin temelini, yılda 400 milyon dolar civarında döviz girdisi sağlayan kayısı üretiminin oluşturduğunu ifade eden Prof. Dr. Açık, “Kayısının yanı sıra ülkemizin ve dünyanın büyük markaları için üretim yapan Malatya artık kendi markalarını da çıkarmalı. Diğer taraftan sanayinin, tarımın ve turizmin gelişmesi, şehrin kalkınması için öncelikli konular arasında yer alıyor. Özellikle altyapı çalışmaları devam eden Malatya Darende OSB ve Akçadağ Mermer İhtisas OSB, yatırımcı firmaları bekliyor” diye konuştu.

Multidisipliner bir yaklaşımla sorunların tespit edilip çözümlere odaklanılması neticesinde şehre ve bölgeye önemli katkılar verilebileceğini belirten Prof. Dr. Açık, İşimi Yönetebiliyorum Programı’nın içerdiği eğitimler ve kapasite geliştirmeye yönelik aktivitelerin bu süreçte KOBİ’lere sağladığı faydaların altını çizdi.

KOBİ’LERİN BİLGİ VE BECERİLERİNİ ARTIRAN EĞİTİMLER

Malatya’daki eğitim toplantısında alanlarında uzman akademisyen ve profesyoneller birer seminer verdi. S360 Strateji ve ESG Yönetimi Danışmanı Erman Fenerci “Yeşil Dönüşümün KOBİ’ler için Önemi”, Hepsiburada Pazaryeri Türkiye Saha Satış Kıdemli Müdürü Ahmet Ethem Durul “E-Ticaret ve Pazar Yerleri”, TransferChain Kurumsal İletişim Direktörü Azade Özaltun “Dijital Pazarlama”, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Yanık, “İşletmelerin Temel Faaliyet Döngüsü / Finansmana Erişim”, Vakko Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Meltem Polat ise “Uluslararası Ticaret ve E-İhracat” konularını ele aldı. Panellerin ardından eğitmenler, katılımcıların sorularını yanıtladı.

ÜÇ YILDA 4 BİNE YAKIN KOBİ’YE ULAŞILDI

Üç yılı geride bırakan programda bu zamana kadar KOBİ’lerin ihtiyaçları doğrultusunda finans, dijital pazarlama, e-ticaret, yönetim stratejileri ve markalaşma eğitimleri ile 4 bine yakın KOBİ’ye ulaşıldı. KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu alanlarda verilen dijitalleşme, koçluk ve mentorluk desteklerinin de yer aldığı programda 300’ün üzerinde KOBİ’ye e-ticaret ve e-ihracat altyapısı ile dijital pazarlama danışmanlığı sağlandı. Eğitim içeriklerine bu yıl, uluslararası ticaret ve e-ihracat konuları ile Akbank’ın finansal katkısıyla yeşil dönüşüm teması da eklendi.

İşimi Yönetebiliyorum programı kapsamında Malatya’nın ardından 2023 yılının ilk çeyreğinde bir ilde daha yüz yüze etkinlik düzenlenecek. Bu etkinlikler ve eğitim sisteminde çevrim içi formatta yer alan altı farklı temadaki 79 adet video içerikle de toplam bin KOBİ temsilcisine ulaşılması hedefleniyor.

Bakmadan Geçme

Elazığ Haber 23 - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!