Kalıcı Bir Fuar Alanı Elazığ Ekonomisine Birçok Katkı Sağlayacaktır
Elazığ Ekonomi Platformu Haftalık Toplantısı Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının ev Sahipliğinde gerçekleşti.
Toplantı gündeminde bu hafta Elazığ’da yapılan 2.İnşaat ve Mobilya Fuarı ile ilgili görüş alışverişinde bulunundu.
Bilindiği üzere fuar, teknolojik gelişmelerin, bilgi ve yeniliklerin tanıtımı, teknik işbirliği, geleceğe yönelik ticari ilişki kurulması ve geliştirilmesi başta olmak üzere ticari, sanayi ve tarımsal ürün ya da hizmetlerinin karşılıklı pazarlık ortamında alıcı ve satıcıların çeşitli iş anlaşmaları gerçekleştirmek üzere bir araya geldiği belirli bir takvim içinde belirli aralıklarla (genellikle aynı yerlerde) gerçekleştirilen bir tanıtım etkinliği olduğunu ifade eden Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Süleyman Kamaç Fuarları; Genel Fuarlar, İhtisas Fuarları, Bölgesel Fuarlar, Ulusal Fuarlar, Uluslararası Fuarlar ve Expo Organizasyonları olarak ana başlıklarla bunların altında da amacına göre çeşitli alt başlıklarda tanımlamak mümkündür dedi. Bu nedenle, fuarlar bir ülkenin veya bir şehrin geleceğe ilişkin vizyonunun yansıtıldığı bir iletişim platformudur. Bu nedenle fuar organizasyonu düzenleyicileri ve katılımcıları acısından ”güç ve prestij organizasyonu” dur ifadelerini kullandı.
Elazığ’ın coğrafi konum olarak son derece önemli bir yerde olduğunu dile getiren Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Süleyman Kamaç, "Günümüz koşullarında çadır içinde fuar olmaz, Kalıcı fuar alanının olması durumunda organizasyonların 12 aya yayılabileceğini de sözlerine ekleyen Kamaç şöyle konuştu:
"Elazığ 5 sene 10 sene önceki Elazığ değil. Elazığ’ın yılın 12 ayı kullanılabilen, sadece sergilenmek için değil birçok fonksiyonun değerlendirileceği kalıcı bir fuar alanına ihtiyacı var. O nedenle 12 ay hizmet verebilecek ve ulaşımı rahat bir fuar alanı yapmalıyız. Büyükşehirlerde olduğu gibi ilimizde de kalıcı bir fuar merkezi oluşturulması gerektiğini vurgulayan Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Kamaç, Elazığ, transit geçilen bir şehir olmaktan çıkıp, uğranılan, gezilen, iş görüşmeleri yapılan bir şehir haline gelmelidir. Bu potansiyel var. Elazığ fuar düzenleme kapasitesine sahipken, kalıcı fuar alanımızın olmaması eksikliktir” dedi.