Tunceli'de Bir İlk, Tüketici Koruma Eğitimleri Başladı

15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında Tunceli'de ilk kez Ticaret İl Müdürlüğü tarafından bilinçli tüketici eğitimlerine başlandı.

İLK EĞİTİM ADEM’DE YAPILDI

 Bu kapsamda Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun talimatları kapsamında ilk eğitim Aile Destek Merkezi (ADEM) de gerçekleştirilirken, eğitimler Ticaret İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Kadriye Çılğın ve Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Fatih Özen tarafından verildi.

 Verilen eğitimde, vatandaşlara haklarını aramada Tüketici Hakem Heyetine başvurmadan önce hatasız etkin bir sonuç almak için neler yapmaları gerektiği anlatılarak, kendilerinden gelen sorularda Tüketici Hakem Heyeti uzmanları tarafından cevaplandırıldı.

OKULLARDA DA EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

 Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında Tunceli’de ilk kez böyle bir eğitimin düzenlendiğini belirten Ticaret İl Müdürü Kayahan Topal; “ilk eğitimin Aile Destek Merkezinde (ADEM) bulunan kursiyer ve usta öğreticilere yönelik gerçekleştiğini” belirterek, “hafta içerisinde ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik de eğitimler düzenleyeceklerini” kaydetti.

TUNCELİ HALKI HAKKINI ARAYAN BİR TOPLUM

Tunceli halkının hakkını arama konusunda zaten son derece bilinçli bir yapıya sahip olduğunu belirten Ticaret İl Müdürü Kayahan Topal, “Amacımız hakkını aramaya teşvik etmekten ziyade, bunu yaparken nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini kendilerine anlatmak” dedi.

Tunceli'de Bir İlk, Tüketici Koruma Eğitimleri Başladı
Tunceli'de Bir İlk, Tüketici Koruma Eğitimleri Başladı

Bakmadan Geçme