Elazığ'da Kadın Yaşam Merkezi Bilinçlendiriyor

Açıldığı günden itibaren eğitim ve sosyal faaliyetlerde öncülük yapan Elazığ Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi çalışmalarını aktif bir şekilde sürdürüyor.

Merkezde kadınların takı tasarım, hediyelik eşya magnet vs. eğitim kurslarıyla boş zamanlarını değerlendirip yeni hobiler edindiklerini belirten ADEM Sorumlusu Ayşe Keskin, okuma - yazma, beden dili, diksiyon, motivasyon, Kur’an-ı Kerim, aile içi iletişim gibi kurslar ve çeşitli seminerler, toplum yararına panel ve konferanslar gerçekleştirildiğini ifade etti.

Keskin, ayrıca Merkezde ‘1 -31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı' nedeni ile ‘Kadın Sağlığı’ adlı programı düzenlediklerini kaydetti.

Özel bir sağlık kuruluşunda Genel Cerrah Yrd. Doç. Dr. Bekir Sarıcık tarafından "Meme Kanseri Erken Tanı Teşhis ve Farkındalık" ile ilgili katılımcılara bilgi sunuldu. Çok sayıda kadının katıldığı programda meme kanserinin tanımı yapılarak, risk faktörleri, türleri, kitle ve kist, evreleri, teşhisi, tedavi yöntemleri, beslenme ve sonrasında yapılması gerekenleri, güncel yaklaşımlarla sosyal yaşamdan örnekler verilerek anlatıldı. Gelen soruları yanıtlayan Genel Cerrah Sarıcık, tüm bayanları meme kanserine karşı duyarlı olmaya davet etti.

Bakmadan Geçme